Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarının yıldönümü nedeniyle MHP İstan İl Başkanlığı, AK Partili Üsküdar Belediyesi ile 10 gün önce Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Salonun’da ’17 Aralık Paneli’ için sözleşme yaptı. Bir çok akademisyen ve MHP’li milletvekilinin katılacağı panelin yapılacağı söz konusu salon hiçbir gerekçe gösterilemeden Üsküdar Belediyesi tarafından sözleşmesi iptal edildi. Duruma tepki gösteren MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) telefonda açıklamalarda bulundu. Kongre salonlarını AK Parti’nin iş merkezi olmadığını anlatan Karataş, “Yaklaşık 10 gün önce Üsküdar Belediyesi ile Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Salonun’da ’17 Aralık Paneli’ için anlaşmıştık. Ancak bugün Üsküdar Belediyesi sözleşmemiz olmasına rağmen paneli yapamayacağımızı söyledi. Niye iptal ettiniz? Diye sorduk ‘Ankara’da genel merkezimiz tarafından salonun açılamayacağı bilgisi geldi’ dediler. Kongre merkezleri, salonlar AKP belediyesinin değil kamuya açık alanlardır. Ama bunlarda hak, hukuk olmadığı için Belediyeleri AKP’nin iş yerleri gibi görüyorlar. Bizde Maltepe Küçük Yalı Kültür Merkezinde 17 Aralık Paneli’mizi yapacağız. Hırsızlıkları ve yolsuzlukları millete anlatacağız.” dedi.
‘YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARAN, YAZAN VATAN EVLATLARI İÇERİDE’

Konuşmasında özgür basına yapılan 14 Aralık operasyonuna da değinen Karataş, “17 Aralıkta hırsızlıkları ortaya çıkaran vatan evlatları, kahraman polisler bugün içeride. KCK ve hırsızlar dışarıda. Aynı zamanda toplumu aydınlatan özgür basın içeride. Asıl bu yapılan büyük bir darbedir. Bu darbeyi de iktidar özgür basına yapıyor. Gerçeklerin ortaya çıkmaması için ‘paralel’ diye bir gurup çıkaran hükümetin iki paraleli var. Biri KCK, PKK diğeri de hükümetin kendisi. Bunları ortaya çıkaranlara ‘paralel’ diyorlar. Hangi adaletten kaçarlarsa kaçsın ilahi adaletten kaçamazlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim