Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
MHP'DE yerel mahkeme kararı ile başlayan olağanüstü kongre süreci, bir başka yerel mahkeme kararı ile durdu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP'deki olağanüstü kongre sürecine ilişkin "Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dâhil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının infazı Yargıtay  incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla  durdurulmuştur"  dedi.
 Kurultayın durdurulması ile ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın ise Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin temyiz yeri veya ihtiyati tedbir başvuru yeri Yargıtay’dır ifadelerini kullandı.
Başvurunun Genel Merkez tarafından yapıldığını belirten Aydın, “Bu gün kararı veren mahkemelerin Hukuk mahkemeleri Kanununun 390/1 maddesi hükmüne aykırı olduğu açık ve ortadadır. Zira bu madde ihtiyati tedbirin dava açıldıktan sonra ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilir demektedir.”  dedi.
MHP Olağanüstü Kurultay süreci, hukuki bir süreçtir. Şimdiye kadar hukuk işlemiştir, şimdiden sonra da işlemeye devam edeceğini belirten Aydın, “Yetkili Mahkeme tarafından atanan Kurultay Çağrı Heyeti yeni gelişmeler üzerine değerlendirmesini yapacak ve kamuoyuna bilgi verecektir diye düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.
“MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKET İ ÇİN EN DOĞRU KARARI, ÜLKÜCÜ İRADE VERECEKTİR”
 
Her türlü karara karşı hazırlıklı olduğunu söyleyen Aydın, “ Çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Yarın İzmir’de ve Pazar günü de Kırşehir’de ülküdaşlarımızca düzenlenen programlara katılacağım. Hukuk yolundan sapmadan ve ülküdaşlık hukukumuzu zedelemeden çalışmalarımızı büyük bir özenle yürütüyoruz. Olağanüstü kurultay sürecine yönelik çalışmalarımız ve ülküdaşlarımızla görüşmelerimiz kesintisiz sürecektir. MHP ve Ülkücü Hareket için en doğru kararı, nihayetinde ülkücü irade verecektir. Ülkücü iradenin kararına da herkes sonuna kadar saygı gösterecektir.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim