Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 İmralı süreci yurt dışında da yankı buluyor. İngiliz The Guardian gazetesi de Türkiye’deki barış sürecini değerlendirdiği bir makale yayınladı. The Guardian’ın makalesinde geçmişte terör sorununun çözümü için benzer atımların atıldığı ancak sürecin bazı durumlarda ‘kazaya kurban gittiği’ belirtilirken, bu kez değişikliğin hükümet tarafından PKK ile görüşmelerin açık olarak ilan edildiği ifade edildi.

"Başlayıp hızla çöken barış girişimlerine son 30 yılda çokça tanık olundu. 34 PKK'lının (Habur'dan) sınırı geçip Türkiye'ye geri dönüşünün başlatabileceği süreç kaosla bitti... Kimse hazırlık yapmamıştı ama bu defa durum farklı: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 14 yıldır cezaevinde tutulan PKK lideri Öcalan ile görüşmesi talimatını MİT Başkanı'na kamuoyunun önünde verdi" diyen The Guardian, görüşmeleri gerçekleştiren tarafların ‘ödül’ beklediğini kaydetti.

"Kürt baharı olacaksa, iki tarafı da 40 bin kişinin hayatına mal olan çatışmaların sona ermesinin ötesinde ödüller bekliyor" ifadelerinin kullanıldığı The Guardian’ın makalesinde şunlar kaydedildi:

ERDOĞAN’IN ÖDÜLÜ BAŞKANLIK OLABİLİR”

"Erdoğan'ı daha parlak ama bir o kadar da tartışma yaratacak bir ödül bekliyor olabilir: Tam yetkili Başkanlık. Barış ve Demokrasi Partisi destek verirse konuyu referanduma götürebilir."

'ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK GELEBİLİR'

The Guardian, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a sürecin sonunda özgürlüğün bile gelebileceğini, ondan önce ev hapsinin söz konusu olabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim