Donama Komutanı Oramiral Nusret Güner'in ocak ayında istifa etmesinin üzerinden sarsılan TSK' den son bir ayda 148 subay ayrıldı. Bir önceki ayda ise TSK' den 147 subay emekliliğini istemişti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Nisan 2013 itibariyle kurum personeline ilişkin açıkladığı sayısal veriler ise şöyle:

Geçen ay 39 bin 303 subayın görev yaptığı TSK' de Nisan ayı verilerine göre 39 bin 155 subayın görev yaptığı açıklandı. TSK' nin toplam mevcudu ise 700 binin altına inerek, 681 bin 881 oldu.

TSK' de Nisan 2013 itibariyle 347 general/amiral görev yapıyor. Şubat 2013'te de 127 subay ve 288 astsubay erken emekliliğini isteyerek kurumla ilişiğini kesmişti.

GENELKURMAY'IN, İSTİFA HABERLERİNE AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, daha önceden medyada yer alan 110 savaş uçağı pilotunun istifa ettiğini iddia eden haberlerle ilgili " İstifalar doğal bir hak olup, emir komuta zafiyeti olduğu gerçek değildir."açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı;  "Gündem yaratarak, TSK'ye zarar verebileceğini düşünenler, büyük bir yanılgı içindedirler. Yıkıcı mahiyet taşıyan söylem ve yayınların, Devletimizin gücüne ve itibarına önemli ölçüde zararlar verebileceğini daima göz önünde tutulmalı ve TSK üzerinden yapılacak bu tür girişimlerin ülkemize yönelik en büyük kötülük olabileceği dikkate alınmalıdır." belirtti.

CHP'DEN İSTİFALAR İÇİN ÖNERGE

CHP, TSK'den yoğun istifaların nedenlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, TSK'den 1 Ocak 2009-21 Ocak 2012 tarihleri arasında kendi isteğiyle toplam 13 bin 751 general, amiral, subay ve astsubayın ayrıldığını belirtti.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

TSK'de halen bir çoğu üst düzey muvazzaf ve emekli komutan olmak üzere binden fazla personelin birçok davada yargı süreciyle karşı karşıya olduğunu anımsatan önergede, istinat edilen suçların,"terör örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, darbeye veya hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek, suikast düzenlemek, casusluk yapmak ve hatta uygunsuz eylemler içinde bulunmak" gibi iddialara dayandığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim