BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Dersim'de  alıkonulan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ailesi, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) ve Gümüşhane Dernekleri Federasyonu (GÜDEF), Yılmaz'ın serbest bırakılması talebiyle İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenledi. 
Açıklamada ilk sözü alan GÜDEF Genel Başkanı Tahsin Söğüt, alıkonulan Yılmaz'ın yaşam hakkı olduğunu ve bir an önce ailesine, çocuklarına geri verilmesi gerektiğini kaydetti. Kimsnein mağdur olmasını, yaşam hakkının elinden alınmasını istemediklerini vurgulayan Söğüt, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama çağrısı yaptı. 

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz, ülkede yanan bu ateşin sönmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Oğlu Necmettin Yılmaz'dan 16 hazirandan beri haber alamadıklarını anımsatan Baba Yılmaz: "Hiçbir gelirimiz yok, emekçi bir aileyiz biz. Çocuklarının bazıları sağlık durumları kötü. Çocuklarımı okutmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Necmettin tatil için memleketine gelirken kaçırıldı, hepimiz perişan durumdayız. Biz emekçi insanlarız. Çocuğumu bırakın yalvarıyorum" dedi.

DEDEF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Bilir, Bu sorunun toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Bilir, sözlerine şu şekilde devam etti: "Barış, adalet olmazsa bu sorunlar çözülemez. Bir annemizin daha gözünden yaş akmaması için Necmettin Hoca'mızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Ölüm çözüm olmaz; halkın kardeşliği, ortak yaşama olanağı varken her şey diyolog yoluyla çözülebilir.





Editör: TE Bilisim