Çocuklarımızın yaşamasına izin verin!

Türk anneleri olarak, biz ülkemizi on yıllardır istikrarsızlığa sürüklemek isteyen terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’yi silahlandırmayla ilgili son kararınızdan derin kırgınlık duymaktayız. Çok iyi bilindiği üzere, PKK, ABD ve Avrupa tarafından terör örgütü olarak tanınmaktadır. Bir NATO üyesi olarak Birleşik Devletler, bir diğer müttefikinin geleceğini karartacak böyle bir kararı nasıl alabilecektir? Bu karar, 11 Eylül’den sonra ABD’nin üstün ahlaki ve etik değerlerle terörle mücadelede küresel bir liderlik yaptığı varsayımıyla nasıl örtüşmektedir?

DATO, NATO’ya Karşı

“DATO” (“D”ecision to “A”rm a “T”errorist “O”rganization) olarak isimlendirdiğimiz Terör Örgütünü Silahlandırma Kararı;

Kuzey Atlantik Anlaşması’nın ve NATO’nun ihlalidir,

Temel insan haklarının ihlalidir,

Uluslararası hukukun ihlalidir,

Birleşik Devletler’e askeri üs sağlayan Türkiye’nin iyi niyet ve misafirperverliğinin ihlalidir,

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Demokratik prensiplerin ihlalidir,

ABD’nin kurucu değerlerinin ihlalidir,

YPG ve PKK arasındaki yakın ilişki kendi elebaşları tarafından da beyan edilen açık bir gerçektir. Bunlar ülkemizi yabancı kaynaklar tarafından kendilerine sağlanan silahlarla terörize etmektedirler. Bu terör faaliyetlerinin başladığı günden beri 30 binden fazla evladımızı kaybettik ve binlerce evladımız da sakat kalmıştır.

Türk anneleri olarak biz terörizmden yeterince acı çektik. Bu yüzden artık kaybedecek daha fazla evladımız yoktur. 

Türkiye, kollarını ve sınırlarını acı çeken komşularına açmış, ABD ve ABD’nin kabul etmeyi reddettiği 3 milyondan fazla mülteciyi kabul etmiştir. Göçü engellemek adına siz ülkeniz için bir sınır duvarı inşa etme niyetindeyken, sizin teröristlere bize karşı kullanacakları silahları vermeye ne hakkınız vardır? Biz, ülkemizin yok oluştan başka bir şeye sebep olmayan Büyük Orta Doğu Projesi’nin gelecekteki kurbanı olmasına izin vermeyeceğiz.

 Bu nedenle, Orta Doğu ateşini söndürmek için biz milyonların hayatını korumak ve kurtarmak için Orta Doğu’daki ateşi daha da genişletecek Terör Örgütünü Silahlandırma Kararı’nı (Decision to Arm a Terrorist Organization - DATO) kınayarak Anneler Hareketi’ni (The Mothers Movement - MM) başlatıyoruz.

 Anneler Hareketi olarak, biz ABD’den bizim müttefikimiz olmak yerine Türkiye’nin karşısında hasmane bir pozisyona koyan bu tehlikeli kararı bir an önce geri çekmesini talep ediyoruz.

 Anneler olarak, biz çocuklarımızın hayatını korumak için çocuklarını kaybetme tehlikesiyle karşılaşan bütün anneler gibi elimizden gelen her şeyi yapmaya niyetliyiz. Son sözümüz şudur;

 Gerçek bir NATO müttefiki olarak kalmak için bizim güvenliğimizi tehlikeye düşürmeyin!

YPG’yi silahlandırmayın!

Dolayısıyla, Türk evlatlarına ve gençliğine zarar vermeyin!

 Anneler Hareketi

Kampanyanın adresi:

www.change.org/p/donald-j-trump-türk-annelerinden-abd-ye-çağrı-terör-örgütü-ypg-ye-destek-kararını-geri-çekin


Haberalp


Editör: TE Bilisim