Geçtiğimiz haftalarda 300 aydın bir araya gelerek 'Türk Milletine Çağrı' başlıklı bir metni kamuoyuna sunmuştu. Aralarında Prof. Dr. İlber Ortaylı, yazar Alev Alatlı, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Sadi Somuncuoğlu gibi aydınların yer aldığı 300 isim 'Türk Milletine Çağrı' bildirisi ile bazı konularda uyarılarda bulunmuştu.

3 maddelik Türk Milletine Çağrı bildirisinde şu maddeler yer almıştı:

“ 1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milleti’nin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamaz.

2. Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz.

3. Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milleti’nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.”

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Çok çarpıcı bir metne imza atan aydınlar Türk Milletine Çağrı bildirisinin ikincisini gerçekleştirdi. Bir toplantı düzenleyerek imzalanan metinden sonra kendilerine verilen büyük desteği değerlendiren aydınlar il il gezeceklerini açıkladı.

Ancak Akil İnsanlar heyetinin çalışmalarına yoğun ilgi gösteren basının, Türk Milletine Çağrı bildirisinin ikincisini görmezden gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Türk Milletine Çağrı bildirisinden sonra yaşananları ve bundan sonra izleyecekleri adımları açıklayan heyet bakın neler yapmaya karar verdi...

“İllerimizi ziyaret ederek ülkemizin içinde bulunduğu karanlık tablo hakkında aydınlatıcı bilgiler vermeyi düşünüyorduk. Biz daha bu adımları atmadan “Türk Milletine Çağrı”ya gelen ilgi ve desteği mutlulukla gözledik. “Yeni” Anayasa’nın olmazsa olmazı gördüğümüz ve üç maddede özetlenen temel esaslara imza verenlerin sayısı, başka bir duyuru yapılmadan, sosyal medyada kendiliğinden açılan imza kampanyalarıyla otuz bine yaklaştı.

Ayrıca, Cumhuriyet tarihi boyunca kamu kuruluşlarının isminde yer alan T.C. ibaresinin kaldırılmasına karşı yurttaşlarımızın gösterdiği asil tepkinin milyonları aştığı belirtilmektedir.

Bütün bunları “Türk Milleti’ne Çağrı”  bildirisi çerçevesinde değerlendirdiğimizi, büyük bir memnuniyetle ifade etmek isteriz. Bize ulaşan bu bilgileri ve imzalarıyla vatanımızın bütünlüğüne, milletimin birliğine ve şerefli aziz vatandaşlarımızın eşitliğine, devletimizin egemenliğine ve tekliğine sahip çıkan bu haysiyetli ve cesur destekleri, günümüzün ve yarınımızın teminatı olarak görüyoruz.

ÇAĞRIYA KATILAN BAZI MESLEK GRUPLARI

Bize doğrudan ulaşan ve sosyal medyada erişebildiğimiz imzalar toplamın yaklaşık yarısı kadardır. Bunlar üzerinden yaptığımız bazı meslek ve unvan sayımları şöyledir.

620 öğretim üyesi, eski rektör ve dekanlarla yurt dışından destek verenler dâhil 271 profesör.

768 öğretmen, 165 Gazeteci ve yazar, 219 Hekim, 132 Hukukçu ve 10 Büyükelçi

TANINMIŞ KİŞİLERE AİT BAZI İMZALAR

Gerek sosyal medya ve İnternet oluyla desteğini bildiren, gerekse bize doğrudan ulaşan imzalardan bazıları şunlardır:

Eski Devlet Bakanı Kamran İnan, Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk,  Emekli  Büyükelçi  İnal Batu,  Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Kazım Karabekir Vakfı Başkanı Timsal Karabekir Yıldırım,  Prof. Dr. Nurşen Mazıcı Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, Eski Milletvekili  Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, E. Kültür Bakanı Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Bşk. Namık Kemal Zeybek, E. Milletvekili  Prof. Dr. Oya Akgönenç, Prof. Dr. Timur Kocaoğlu (Michigan State University), Eski Ankara Valisi- İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve YÖK Üyesi Durmuş Yalçın, Eski Vali ve Emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım,  Eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Akça, Şehit Aileleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Şükrü Elmas, Yazar Nihat Genç, Eski Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, E.Hava Tuğgeneral Eski Ankara Milletvekili Necati Gültekin ve T.C. kampanyasını başlatanlardan Stavro Karasava.

BUNDAN SONRA

Baştan beri planladığımız konferanslar ve ziyaretler listesi ilan edilecek ve il il, ilçe ilçe, Çağrı konferanslarına ve gezilerine başlanacaktır. Bu bağlamda üniversitelerimiz, barolarımız, meslek kuruluşlarımız, STK’larımız ve gençlerimize de çağrımız var: Harekete geçerek, benzer demokratik platformlarda aziz vatandaşlarımızı aydınlatma görevini üstleniniz. Durumun ciddiyetini dikkate alarak, vatan savunmasında kararlı bir faaliyeti gerçekleştiriniz.

Artık Türk Milleti’ne Çağrı bildirisi bütün vatandaşlarımızın imzalarına açıktır . Katılmak isteyenler http://vatan.severiz.com internet adresinden imza verebilirler.

Saygıyla duyurulur. 

 Tertip Komitesi:

Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Prof. Dr. A. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. İskender Öksüz, Sadi Somuncuoğlu"

Editör: TE Bilisim