1912 tarihinde bir kültür derneği olarak kurulan ve Türkiye’nin en eski Sivil Toplum Kuruluşu ünvanını elinde bulunduran Türk Ocakları Derneği’nin , İstanbul Ümraniye Şubesinin düzenlediği dayanışma yemeğinin 2.si Ümraniye’de büyük bir katılımla düzenlendi.  Başkanlığını Avukat Faruk Ülker’in yaptığı Ümraniye Şubesinin düzenlediği akşam yemeği programına Türk Ocakları derneğine yıllarını vermiş çok sayıda tanınmış sima ve vatandaşlar katıldı.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

         Ümraniye Şube Başkanı Faruk Ülker yaptığı selamlama konuşmasında derneğin kuruluş tarihi ve o zamanlarda ki durumlar hakkında bilgide verdi. 25 Mart 1912 tarihinde 193 Tıbbiyeli öğrencilerin girişimi ile kurulduğu belirtilen derneğin çok sorulan cepheden çekilmiş Bozkurt ambleminin öyküsünün ise Atatürk’ün direktifleri ile derneğe amblem olarak verildiğini belirtti. Atatürk’ün  Göktürk Devleti’nin ve Türk milletinin  amblemi olan Bozkurt amblemini  çok sevdiğini, masasında bile tunçtan yapılmış Bozkurt heykeli  bulundurduğunu ve o dönemde kurulan bir çok kurumun ambleminin de Bozkurt olarak yapılmasını istediğini söyledi. 

 

        Ülker yaptığı konuşmada ayrıca Türk Ocaklarını milli kültürün geliştirilmesi, toplum yapısının düzeltilmesi, Türklük duygusunun yüceltilmesi amacıyla kurulduğunu ve bunca yıl geçmesine rağmen aynı amaçla çalışan bir dernek olduğunu söyledi.  Herkesin Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet demelerini memnuniyetle karşılıyoruz ama nedense tek dil demiyorlar bunu üzüntü ile karşılıyoruz. Bugün Dünya’da 195 küsür devletin 170’in den fazlasında tek dil mevcuttur.  Tek dil demek insanlarımızın doğuştan kullandıkları dili ve lehçeyi inkar etmek değil ama tek dil devletin dilidir. Resmi dildir. Bunun karşısına başka bir dili çıkarmaya, Türk Milleti adı dışında Türkiyeli  diye kavramları kullanmaya, demokrasileşme adı altında Türk alfabesinde olmayan x,q ve w gibi harflerin kullanılmasına, resmi yerlerde kullanılmasına,  Türk Ocakları mensupları olarak karşıyız ve tasvip etmiyoruz.  Dedi.

        Programın sonunda Türk Ocakları Derneğine destek ve emek vermiş , Prof. Dr. İbrahim Öztek, Yrd.Doç Dr. Namık Kemal Kurt, Eski Müsteşar Yardımcısı, Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler, Eski MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Yazar Naci Memiş, Yerel Seçimlerde MHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı olan Sabri Şenel,  Türk Eğitim Sen İstanbul  3 nolu şube başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu gibi bir çok tanınmış kişi plaket aldı.












Editör: TE Bilisim