Dün belli olan İmralı’ya gidecek üçüncü heyet bugün adaya gitti. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan üçüncü BDP heyeti sürpriz bir şekilde adaya doğru yola çıktı.

Haberciler üçüncü BDP heyetinin gidişini Ataköy Marina’da beklerken BDP’li üç isim gazetecileri atlatarak Mudanya’dan İmralı’ya gitti.

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

Terörist başı Abdullah Öcalan üçüncü BDP heyetinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da olmasını istemişti. Heyetteki diğer isimler ise, ikinci heyette de yer alan,  Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder olarak belirlendi. İmralı tutanaklarının basına sızmasının ardından çeşitli çevrelerce suçlanan Altan Tan’ın üçüncü heyette yer almaması da dikkat çekti.

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın, üçüncü BDP heyeti ile yapacağı görüşmede “çatışmazlık ve PKK’lı grupların Türkiye dışına çıkışı” çağrılarına da yer verdiği öne sürülen Kürt sorununun çözümüne ilişkin “Yeni Yol Haritası” metnini BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyete teslim edileceği iddia ediliyor.

Editör: TE Bilisim