Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 TBMM’de Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik yapan tasarıda sayaç okuma bedellerine de yer açıldı. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Enerji Birim Koordinatörü Olgun Sakarya, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda kabul edilen yeni yasa tasarısıyla kayıp/kaçak ve sayaç okuma bedellerinin yasal zemine kavuşacağını belirtti.
Sakarya, uygulamanın daha önce Yargıtay tarafından haksız bulunduğunu hatırlatarak, “İktidar partisinin teklifiyle bu bedeller yasallaşacak. Yeni teklifte kayıp/kaçak bedellerinin yanı sıra sayaç okuma bedellerinin tüketiciye yansıması hukuk devletinde anlaşılması güç bir sonuç doğuruyor. Tüketiciler bu bedellere itiraz edemeyecekler çünkü yasal haklarını arama yolunu kapatıyor” dedi.
Sakarya, teklifle tüketicilerin yargı kararıyla dağıtım şirketlerinden geri aldığı paraların tekrar tüketicilere yansıtılmasının da söz konusu olduğuna dikkat çekti. 
 
EMO’nun hesaplamalarına göre Türkiye tüketiminin yaklaşık 5’te 1’ini gerçekleştiren hane kullanıcılarından, 3 yılda 5.2 milyar TL tahsil edilecek. Sadece sayaç okuma bedeli olarak 1 milyar TL alınması gündemde. Dağıtım şirketleri 2011’de 129 milyon TL, 2012’de 180 milyon TL, 2013’de 216 milyon TL sayaç okuma bedelini faturasını düzenli ödeyenlere yıkmıştı.



Editör: TE Bilisim