BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Hükümetin yürüttüğü çözülme süreci ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’dan geldi. Yalçın Akdoğan katıldığı bir televizyon programında çözülkme sürecini özetlerken PKK’nın elebaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yalçın Akdoğan, terörist başı Abdullah Öcalan’ın PKK’ya sınır dışına çıkma mesajını çok net verdiğini söyleyerek “Anlamıyorlarsa Öcalan onlara bir şey daha söyleyecektir” dedi.

KARAYILAN ÇOK KONUŞUYOR

Yalçın Akdoğan “O gün Öcalan'ın okunan mektubunda ne dediği belli. Herkes alıp okursa orada ne dediğini görür. Şu şu şartlar olursa siz çekilebilirsiniz mi dedi? Yoksa Türkiye'yi terk etme süreci başlamış mıdır mı dedi? Burada sağa sola çekmeye de gerek yok. Çok açıktır bu mesaj. Bu mesajı doğru anlamıyorlarsa, algılamak istemiyorlarsa Öcalan, herhalde buna dönük de bir şey söyleyecektir. Kandil'den birileri açıklama yapıyor. Karayılan bu sıralarda çok konuşuyor. Kendi pozisyonunu gündeme getirme, rol çalma gibi yaklaşımlar. Aslında Öcalan'ın iradesine de gölge düşürecek açıklamalar” ifadelerini kullandı.

YASAL DÜZENLEME YOK

Öcalan ve BDP’nin ısrarcı olduğu ‘yasal güvence’ konusunda net bir açıklama yapan Yalçın Akdoğan,“Çekilmede yasal düzenleme yok. Tek ve son karar bu” dedi. Yalçın Akdoğan, “Başbakanımız çok net olarak ifade etti. Meclis böyle bir düzenleme yapmayacak. Bu hükümetin işidir. Hükümet böyle bir yasal düzenlemeye kapıyı kapattı. Bu çok net ve tartışılacak bir durum da değil” diye konuştu.

AKİL ADAMLAR SÜRPRİZ OLACAK

Akil Adamlar Komisyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Yalçın Akdoğan, “Akil adamlar sivil olacak, siyasetçi olmayacak. Akil adam diye tartışılan isimlerin çoğu düşünmediğimiz isimler. Bu konuda hükümetin bir çalışması var. Başbakanımız açıkladı. İsim havuzu oluşturuldu. Burada gündeme getirilen isimlerin çoğu dile getirilmedi, düşünülmemiş isimler. Ama elbette bazı isimler denk düşebilir” açıklaması yaptı.

AKİL ADAM KRİTERLERİ

Yalçın Akdoğan, Akil adam kriterlerini de açıkladı. İşte hükümetin Akil Adam kriterleri:

Halk nezdinde itibar sahibi, ismi geçtiği zaman 'bu adam akil adamdır, doğruyu yapar', bu konuda uzmanlığı olan belli bir müktesebatı olmuş isimler, güven sahibi itibar sahibi. Farklı perspektiften konuya bakabilecek. Akademisyenler, yazarlar, farklı toplum kesimlerini temsil edecek. Sivil bir mekanizma olacak. Milletvekili, siyasetçi değil. Sivil bir mekanizmanın olması, sivil bir gözün sürece girmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz. Kısa zaman içinde ortaya çıkar.

Editör: TE Bilisim