Koray Aydın'ın zikrettiği yeni parti ismi olan "Merkez Demokrat Parti" ismi beğenilmedi.

O tepkilerden iki tanesi şöyle:

Merkez sağ jargonun tadına tuzuna bakıldı o gelenekle defalarca denemeler yapıldı. Ülkenin milli söylemlerle milli ruh ve heyecanla bir türlü tatma fırsatını bulamadığı milli devlet-güçlü iktidara ihtiyaç var!

Dünya milli devletler dönemini yaşarken soğuk savaş döneminin tanımlaması olan sağ sol ortalaması olan merkez partisi nal toplatıp dağa fare doğurtmasın. İlgi ile izlemeye devam ediyoruz.

Ülkenin kurtuluşu dar boğazı aşabilecek kuruluş ve kurtuluş paradiğmalarının ruh ve mana verdiği bir asırda güncellik ve geçerliliğini koruyan etnik deģil milli çözüm olan mesela milli milliyetçi adlandırmalar ile sinerji ve ortaya çıkacak enerji ile umut olup ülke bir seçenekle rekabet ortamına kavuşur.

Efendi Efe

Beklentilerimizi bu kadar arttırıp sonra MERKEZ DEMOKRAT PARTİ adını almayın bence...

O ne yahu? Bir kere her şeyden önce "Demokrat Parti" yi çağrıştırıyor. Bu zamana kadar inanın bu ismin binlerce türevi yapıldı.. hepsinin esin kaynağı DP idi... İlhamınız Demokrat Parti ise daha baştan bunu yanlış buluyorum.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Üstelik "demokrasi" kelimesini en fazla sömürenler, etnik Kürtçüler olmuştur. HDP, HADEP, SODEP vs. hepsinde "Demokrasi" vardır ve artık bu kelimeyi bir parti adında görmek beni kusturacak hale gelmiştir.

Gelelim merkez'e... "merkez" ismi için TDK'da "Arapça" der farkında mısınız?

Yok muydu daha Türk bir şey?

Herhangi bir isim önerisinde bulunup, isim dayatma sevimsizliğine düşmek istemiyorum ama çok net olarak beklentim daha üst seviyedeydi.

Daha özgün, daha Türk'e uygun... daha birleştirici vs. vs..


(Alıntı)


Editör: TE Bilisim