BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi, Haziran ayının ikinci yarısından itibaren memleketlerine akın etmeye başlıyor. Yaz tatillerini akrabalarının yanından geçirmek üzere anavatanlarına doğru yola çıkan binlerce gurbetçi, sınır kapılarında aşırı yoğunluğu neden oluyordu. Türkiye'ye giriş yapan gurbetçiler, saatlerce araç kuyruğunda bekledikten sonra yurda giriş yapabiliyordu. Ancak yetkililerin aldığı önlemler sayesinde beklemek süresi azalmaya başladı. 

Araç sayısı artmasına rağmen gurbetçiler ortalama bir saatin altında Türkiye’ye giriş yaptı. Bu durum gurbetçileri memnun etti. Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanarak yurda giriş yapan gurbetçilerden Hasan Yıldırım, Bulgaristan’a girişte ve çıkışta sorunlar yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, Kapıkule gümrük sahasında ise fazla beklemeden yollarına devam ettiğini kaydetti.

Ailesiyle memleketine giden Mehmet Yıldırım ise yolların aşırı kalabalık olduğunu ve Sırbistan’da sıkıntı yaşadıklarını, Kapıkule’de herhangi bir problem yaşamadıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim