Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bu gece yol kapatan göstericiler polisle çatışırken, ilçe savaş alanına döndü. Terör örgütü yandaşları bir bankayı ateşe verdiler içeride buldukları Türk bayrağını da yaktılar
Silopi'nin giriş ve çıkışlarını barikatlarla kapatan göstericilere polis, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Göstericilerin molotof ve taşla karşılık vermesi üzerine gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale edildi.

7 ARAÇ VE 1 İŞ MAKİNASINI ATEŞE VERDİLER

Olaylar sırasında Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ait Dicle Mahallesi'ndeki lojmanlara saldırgan gruplar burada özel bir termik santrale ait 7 araçla bir iş makinesini yaktı. Saldırganlar Türk Bayrağı ve Atatürk büstünü yerinden sökerek İpekyolu'na çıkarttı. Burada ilk önce mobese direğini deviren göstericiler daha sonra Türk Bayrağı'nı yaktı. Atatürk büstünü tekmeleyen göstericiler 20 metre uzaklıktaki ikinci mobese direğini de yerinden söktü. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombaları ile müdahale etti.



TÜRK BAYRAĞINI YAKTILAR

Özel bir banka şubesine de saldıran göstericiler, içeriye girerek eşyaları ve evrakları sokaklara savurduktan sonra bankayı molotoflarla ateşe verdiler. Göstericiler bankada buldukları Türk Bayrağını da dışarı çıkartarak ateşe verdi. Kalabalık daha sonra 2 banka şubesine daha zarar verdi, dün yakılan özel dershaneye bir kez daha saldırıldı.


Editör: TE Bilisim