AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Hakan Şükür'ün istifa kararını "Bunun doğru olmamasını temenni ederim" sözleriyle değerlendirdi.

Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ben kendisini aradım telefonu şu anda kapalı kendisinden teyit etmiş değilim. Bunun doğru olmamasını temenni ederim. Kendisi edep timsali bir insandır. Böyle bir karar verip Ak Parti'den ayrılsa bile kendisi hakkındaki düşüncelerim değişmeyecektir. Gerçekten böyle bir karar verdiyse, buna saygı duyarım. Sayın Hakan Şükür, sayın Başbakan'ın davetiyle Ak Parti'ye gelmiş bir insandır. Bu karara üzüldüğümü söyleyebilirim.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN İSTİFASINA SİYASİLER NE DEDİ?

İDRİS BAL: TEBRİK EDİYORUM

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal da twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hakan Şükür kardeşimin açıklamasını ve istifasını tebrik ediyorum" dedi.

AHMET DAVUTOĞLU : HAKAN ŞÜKÜR'ÜN KARARINA ÜZÜLDÜM

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şükür'ün istifasına şaşırdığını söyledi.

"Hakan Şükür'ün dersaneler yüzünden istifasına ne diyorsunuz?" sorusu karşısında ilk sözleri, "Kızılcahamam'da birlikteydik. Sevdiğimiz, görüşlerini ifade eden ve bunlara önem verilen bir arkadaşımız" olan Davutoğlu şunları söyledi:

"KEŞKE O GÖRÜŞMELERİ HERKES İZLESEYDİ"

"Yol arkadaşlıkları önemlidir. Siyaset için de yol arkadaşlğı önemlidir. Keşke dersanelerle ilgili Bakanlar Kurulu'ndaki görüşmeler herkes tarafından izlenebilseydi. Herkes fikirlerini açık şekilde ifade etti ve herkesi rahatlatan bir karar alındı. Bu imkanlar varken, yola çıkılan zeminde tartışmayı tercih ederdik..."

"Siz yakın siyaset tarihini çok iyi biliyorsunuz. Partilerdeki ayrılıklara ve yeni parti kurma süreçlerine bakıldığında, bunlara en dirençli parti AK Parti'dir. Çağdaş siyaset tarihinde yol arkadaşlığı kavramının en sağlam zemine oturduğu ve devam edebildiği yapı AK Parti'dir.

Herkesin siyaset tercihleri farklılaşabilir... Hakan Şükür'ün böyle bir karar alması gerektiğini düşünmüyorum. Bu kararına şahsen üzüldüm. AK Parti içinde farklı görüşleri ifade etme imkanı var. Son Bakanlar Kurulu toplantısı da buna son örnek..."

HASİP KAPLAN: "TAKDİR HAKKINI KULLANMIŞ"

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hakan Şükür'ün takdir hakkını kullanarak istifa ettiğini belirterek, "Yorum yapamam. İstifa kişisel bir karardır. Uzun süredir yaşanan gerilimden rahatsız olmuş, istifa etmiş. Kendi kararıdır" demekle yetindi.

MHP'Lİ VURAL: 'AÇIKLAMASINDA TAVRINI ORTAYA KOYMUŞ'

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası konusunda "bizim bir değerlendirmemiz olmaz" dedi. Şükür'ün, istifa açıklamasına atıfta bulunan Vural, "Zaten kendisi de açıklamasında tavrını ortaya koymuştur" diye konuştu. Vural, "Siyasi partilerden birinden bir istifa olmuş. Bizim bu konuda bir değerlendirmemiz olmaz" dedi.

MEHMET ALİ ŞAHİN: KENDİ TAKDİRİDİR

Hakan Şükür'ün istifasını değerlendiren Şahin, Şükür'ü diğer milletvekilleri gibi 'gördüğüm lüzum üzere partimden ayrılıyorum' şeklinde değil de, partiden ayrılış gerekçesini açık bir şekilde dile getirdiği için tebrik ederek, "Zaman zaman milletvekili arkadaşlarımızdan, partilerinden ayrılanlar olmuştur. Bunun son halkası da bizim çok sevdiğimiz, bundan sonra da çok seveceğimiz Hakan Şükür kardeşimiz oldu. Ancak Hakan'ı tebrik ediyorum. Çünkü, diğer milletvekilleri gibi 'gördüğüm lüzum üzeri partimden ayrılıyorum' demedi. Niçin ayrıldığını çok açık bir şekilde ifade etti." şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Şahin, "Bir siyasi partiye üye olmuşsan, o siyasi partinin yetkili kurullarının, genel başkanının talimatlarına göre hareket ederseniz siyasette başarılı olursunuz. Yoksa gönül bağınız olan bir takım yerlerle irtibatı devam ettirirseniz, siyasette başarılı olamazsınız. Ona da saygı duyuyorum. Hakan kardeşimizi sevmeye devam edeceğiz. Kendi takdiridir. Takdirinin ötesinde kendisinden böyle bir ricada bulunulduğu anlaşılıyor. Hakan kardeşimizi hangi konumda bulunursa bulunsun sevmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bugün Gazetesi

Editör: TE Bilisim