Bu ülke şehitler verilerek kuruldu. Şehitler vererek ebedi Türk yurdu haline getirildi. İzmir’e çıkarma yapan Yunanlılara kan dökülmesin diye direnilmeseydi şimdi ezanlar okunur muydu? Batı Trakya Türkleri ezan sesine, cami tamirlerine hasret kaldı. Barış ve şehitler gelmesin lafları halk dalkavukluğu, milli duyguların negatif istismarı,  beşinci sınıf tribün şovu, ucuz popülizm değil midir? Her millet dünyanın en iyi milleti olduğuna inanır. Bu duygu millet olmanın varlık sebebidir. Bu milli duyguyu kaybeden hiç bir millet yaşayamaz. Bizler Mensup olduğumuz Türk milletini seviyoruz. Kim hangi millettense milletini sevsin bundan daha tabi bir şey olabilir mi? ortalıkta ulusçuluk sallaması ve zırvaları dolaşıyor. Hayal ve hezeyanları ile bel altı Türk milli kimliğine vuranların kafası karışık değil midir? Onlara samimice sorun sizin milletiniz kimdir? Biz bundan dolayı kimseyi asla suçlayamayız. Ama Türküm demeyi ırkçılık olarak kasıtlı algılayanlara elbette diyeceklerimiz vardır. Meydan boş, bu millet aptal değildir. Herkes ektiğini biçecek ettiğini bulacak ve akıllı olacaktır. Mardin’in Midyat meydanından katılanlarla aynı dili konuşmanın fiilen aynı milli kimliği kullanmanın kıymetini bilemezseniz, o meydanlarda daha çok körler, sağırlar diyaloğu kurarsınız. Herhalde İngilizce eğitim ortak dili dayatmalarını AB’den belki emir kabul eder gereğini yaparsınız. Bugünkü konuşmalarınızdan dolayı en kısa zamanda yanıldığınızı anlayacaksınız. Sizin gibi dünyada milli kimlik dalını kesen başka bir başbakan var mıdır? Milli kimlik dilimiz, dinimiz varlık sebebimiz, şeref ve onurumuzdur.
            Sahayı boş bularak mübarek dinimizi bu iktidar oyununa alet etmek, referans yapmak nereye kadar sürecektir? Ebedi iktidar hayaline kapılarak kayıtsız şartsız sahiplenme duygusu sağlıklı bir ruh hali değildir. Bu dönem bir gün mutlaka ilahi gerçek ölçülerle kantara çekilir. Ama nereye kadar yani kendi kendini imha ve inkar siyaseti ile dünyada hangi ülke yöneticisi iş başında kalabilir? Varsa yoksa darbe sömürüsü bel altı vuruşları hedef saptırmalar ihtilali yapan darbeci Kenan Evrenler le darbe vizesi verenlerle bugün maalesef kendileri kol koladırlar. ABD’nin her yaptığını onaylayarak kuyruğuna takılarak lider ülke olunur mu? Yani PKK devlet görüşmelerini ayarlama bir araya getirme ve Türkçe den Türklükten vazgeçme operasyonu birlikte yapılıyor. Türk kimliğini silmeye bu millet müsaade edecek mi? Etmeyenler elbette ağır basacaktır. Türk devleti tek olarak her türlü milli ve mukaddes değeriyle dimdik yaşayacaktır. Öcalan karşısında mücadeleden vazgeçen müzakere edenler bu çıkmaz yoldan dönecek ve bu milletten özür dileyeceklerdir.
            Dünyada bindiği milletin dalını kesen başka bir ülke yöneticisi var mıdır? Bir İngiliz, Yunan, Afrikalı kadar milli kimlik algısı olmayanlardan ülkeye yönetici olur mu? Bunun bedelini kargaşa kaos ve kör döğüşü olarak ödemeyecek miyiz? Mübarek dinimizi itimat aracı  ile referanslarına alet edilerek oraya sinip sığınarak Türklüğümüze vuruyorlar. Bunu dünyada kabul edecek millet var mıdır? Türk milli kimliği değil Türkiyelilik kavramı tartışılıyor, ısmarlama sipariş çözüm olarak dillendiriliyor. Türk milletini savunamayan Türkiyelilikteki Türkü nasıl savunabilir? Bir defa kaybetmeye başlayınca sarı öküz hikayesinde olduğu gibi sonun nereye varacağını kestirmek mümkün değildir. Mezarlıkta fosilleşmiş milletleri bile sıraya sokarsınız. Göğsünüzü gere gere bu ülke tarihler boyu Türk milletinin yurdudur. Bunu diyemiyorsanız Türk milletine yönetici olmanızın tezadını bu ülke nereye kadar kaldırır? Bunun kararını önümüzdeki günlerde bu millet verecektir. Sandığınız gibi etraf süt liman değildir. Bizi bu şekilde kahretmeye ufkumuzu böyle karartmaya, karalar bağlatmaya hakkınız var mıdır? İnsanların içine ateş düşürdünüz, kor gibi yaktınız. Bu milleti kendi dayatma aklınıza mecbur edemezsiniz.
            Öcalan’dan sonra itibar görme sırası DHKP- C yemi geldi? Bu ülkede şehitlerimiz millet vicdanında itibar gören gerçek kahramanlardır. Hiç bir zaman bebek katilini günahsız yavruları kundakta parçalayan canileri bize masum gösteremezsiniz. Bir başka taşeron komünist örgüt ve cinayet şebekelerini bu necip millete sözde dayatma çözüm adına, şehitler gelmesin diye masum ve mazur gösteremezsiniz. İnşallah Habur açılımı gibi bu tavrınız ters tepecektir. Şehitlerin sahibi önce Yüce Allah sonra bu necip millettir.
            “Bir Boşnak ve Çerkez evlendiğinde evde Türkçe konuşmuş Türküz demişlerdir. Bizim Türklüğümüz budur. Hiç kimse bizi ırkçılıkla suçlayamaz.”(Prof. Dr. İlber Ortaylı) Binlerce yıllık tarihimizde asla ırkçılık yapmadık. Soy, kan bağını asla insani sosyal ve siyasal ilişkilerimizin odağına koymadık. Muhatap olduğumuz tüm millet ve etnik aidiyetlerle kaynaştık kardeşleştik harmanlandık. Geçmişte Selçuklu, Osmanlı bugün bu tarihi, kültürel etnik ve ata yadigarı miras ile hep birlikte Türküz. Türk algısı tüm dünyada Müslümanlık algısına eşitlenmiştir. Bu değerler birbirinin aynısı devamı ve geleceğidir. Bu milli ve dini değerlere operasyon bu milletin kalbine varlığına birliğine yapılmıştır.