AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Samsun'da çalıştığı hastanede öldürülen kadın doğum doktoru Op. Dr. Aynur Dağdemir (49) son yolculuğuna uğurlanıyor. Doktor Dağdelen’in çalıştığı hastane önünde düzenlenen törene katılanlar gözyaşlarına boğuldu.

İlk olarak Canik ilçesindeki Hasevleri Sitesi’nde bulunan evinin önünde helallik alınması için getirilen Aynur Dağdemir’in tabutu başına gelen öldürülen doktorun eşi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ayhan Dağdemir ile ikiz kız çocukları el ele tutuşarak birbirlerini teselli etti. Evin önüne kadar gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin aileye taziyede bulundu. Komşularından alınan helallik sonrası doktorun cenazesi çalıştığı özel hastaneye getirilerek burada tören düzenlendi. Tören sırasında doktorun yakınları ve hastane çalışanları gözyaşlarını tutamadı. Tabutunun cenaze arabasından indirilmesi sırasında Dağdelen’in teyzesi fenalaştı.

TABİP ODASI BAŞKANI ÖZKAN: SAĞLIKÇILAR TOPLUMDAKİ CİNNET HALİNİN KURBANI OLUYOR

Törene katılan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan, sağlık çalışanları toplumdaki cinnet halinin kurbanı olduğunu söyledi. Özkan, "Değerli bir meslektaşımızı kaybetmenin acısı daha küllenmeden yüreğimize yeni bir kor daha düştü. İnsanları yaşatmak için çalışan ve tüm bilgi birikimini şifa vermek için harcayan bir arkadaşım ve meslektaşım olan Dr. Aynur Dağdemir menfur bir hadise sonucu görevi başındayken şehit edildi. Çok değil bundan 6 ay önce mayıs ayının sonlarında o günü biz hekimlik mesleğinin ve Samsun’un kara günü olarak ifade etmiştik. Bunu söylerken de bizim içinde başka kara günlerin de olabileceğini tahmin edebiliyorduk. Ama bu kadar kısa sürede ve şehrimizde yeniden olabileceğini tahmin edemezdik. Verdiği hizmetin doğasında olan yakın ilişkisini bu şekilde bedeliyle ödüyor. Göreve geldiğimde iki arkadaşımın hunharca katledilerek şehit edildiği be ebediyete uğurlandığı cenaze törenlerinde konuşma yapacağım hiç aklımın ucundan bile geçmezdi. Bugün ben sizlere ne dersem diyeyim, sözün bittiği bir noktada olduğum hissiyatıyla konuşuyorum. Kelimeler ve cümleler olduğu ama bir anlam içermediği hissi tüm benliğimi sarmış durumda. Çünkü biz bunları defalarca ifade ettik. 'Acil tedbirler alınmalı ve ivedilikle uygulamaya konulmalı' dedik. Sağlıkçılara uygulanan şiddetin önlenmesinde etkili olması gereken kurum ve kuruluşların sorunun parçası olmaktan çıkıp çözümün paydaşı olmasını söyledik. Güvenlik sorunu olduğu yerde doktorluk yapılmaz." dedi.

Konuşmaların ardından Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı'nın helallik almasının ardından yapılan dualarla doktorun cenazesi namazın kılınacağı Büyük Camii'ne götürüldü. Cuma namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Dağdemir'in naaşı Samsun Asri Mezarlığı'nda defnedilecek.

Editör: TE Bilisim