Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...
Mardinli hayırsever iş adamı Esat Demir, Suriyeli mültecilerin yaşadığı Mardin'in Derik ilçesindeki sığınmacı kampına yardımda bulundu. 2 bin Suriyeli aileye şoklanmış kırmızı et gönderen Demir, kamptaki Suriyelilere bayramı yaşattı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’e sığınan ve Derik'teki göçmen kampı tesislerde misafir edilen Suriyeli sığınmacılar, bir yandan vatanlarından uzak olmanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da Ramazan Bayramı öncesi kendilerine ulaştırılan yardımların sevincini yaşıyor.

Misafir edildikleri tesislerde bulunan konteyner ve çadırlarda bayram temizliği yapan, birbirlerine ikram edecekleri bayram şekerlerini de satın alarak bayramı beklemeye koyulan Suriyelilere bayram sürprizi Mardinli hayırsever iş adamı Esat Demir’dan geldi. AFAD Mardin Yetkilisi Muharrem Ağalday ile diğer yetkililer tarafından kampta kalan 2 bin aileye şoklanmış kırmızı et verilerek, kampta bayram havası estirildi.

AFAD yetkilisi Muharrem Ağalday tarafından kampta bulunan 10 mahalledeki bütün evlere etlerin tek tek dağıtımı yapıldı.

Türkiye’de, barış ve kardeşlik duygularıyla misafir edilen Suriyelilerin eğitimden, sağlığa, sportif ve kültürel faaliyetlerden sosyal etkinliklere kadar geniş bir alandaki ihtiyaçlarının karşılandığını belirten AFAD yetkilisi ve kamp sorumlusu Muharrem Ağalday, kamptaki Suriyeli misafirlerle Ramazan ayını idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Misafirlerinin bayram hazırlıkları çerçevesinde konteyner kentte de kültürlerine benzer şeyler yaptığını dile getiren Ağalday, şunları kaydetti: "Misafirlerimizin kendilerini rahat ve güvende hissetmeleri için, gerekli tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile kampta misafir ettiğimiz Suriyeli sığınmacıların Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ediyorum. Evlerinde çeşitli hazırlıklar yapıyorlar. Bayrama dair ne varsa yaşamaya çalıyorlar. Tabii ki tek temennileri bir dahaki bayramı evlerinde kutlayabilmek. Ramazan boyunca onların moral, motivasyonunu artırabilmek için çeşitli etkinlikler yaptık. Maddi durumu kötü olan ailelere ekstra yardımlarda bulunuldu. Ramazan'ın maneviyatını yaşatma adına akşamları teravih namazlarına gidildi. İstedik ki vatanlarında yaşadıkları ramazanı mümkün mertebe burada da yaşatalım. Bugün de hayırsever iş adamımızı Esat Demir kardeşimizin yardımı ile adeta erken bayramı yaşıyorlar. Mülteciler adına kendisine teşekkür ediyorum. Halkımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Onlar da bunun idraki içerisindeler. Ensar-muhacir kardeşliği çerçevesinde yardımlarımızı sürdüreceğiz. Gün yardım yapma zamanı, gün kaynaşma zamanı, gün dayanışma zamanı."

BAYRAM YEMEĞİNİ ETLİ YAPACAK

Ülkesini çok özlediğini dile getiren Mahmut adlı mülteci, "Bayram yaklaştıkça bizim hüznümüz de artıyor. Çünkü bayramlar bir arada olmaktır, ancak biz yakınlarımızdan, evimizden uzaktayız. Burada da bayramımızı en iyi şekilde kutlamaya çalışacağız. Uzun zamandır buradayız o yüzden alıştık. Bayram hazırlıklarımız sürüyor, yetkililerin desteğiyle acılarımızı unutmaya çalışıyoruz. Bugün de bizlere yapılan yardımla bayram yemeklerimizi artık etli bir şekilde yapacağız. Allah verenden, vesile olandan ve bize ulaştıranlardan razı olsun." diye konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim