Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
İzmir’de devam eden, kamuoyunda "askerî casusluk" olarak bilinen, askerî bilgi ve belge temin etme davasının soruşturma aşamasında görev yapan Savcı Zafer Kılınç ve yine bu soruşturmada bazı tutuklama kararlarının altına imza alan Hakim Serdar Ergül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alındı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge temin etme davasında 15 Şubat 2016'da çıkması beklenen karardan önce önemli bir gelişme yaşandı. HSYK, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Nisan 2013'te görülmeye başlayan fakat özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın soruşturmasını yürüten, halen Eskişehir’de görev yapan eski İzmir Cumhuriyet Savcısı Kılınç’ı açığa aldı.

MOLOTOFU İLK KEZ BOMBA SAYAN HAKİMDİ

HSYK 2. Dairesi ayrıca bu soruşturmada bazı tutuklama kararlarının altına imza azan Hakim Ergül’ü de açığa aldı. Halen Gaziantep’te görev yapan Ergül, 2011 yılında bulunduğu Van’da, ilk kez molotofun bomba olarak kabul edildiği kararın altına imza atmıştı. Ergül, Van’dan sonra İzmir’e tayin edilmişti.

Davanın 8 Şubat 2016'daki duruşmasında savunma yapan sanık avukatlarından Nevzat Güleşen, iddianameyi yazan savcı ve müvekkilleriyle ilgili tutuklama kararı veren hakimle ilgili olarak bu hafta HSYK'da duruşma yapılacağını belirtmişti. Av. Güleşen, "Bunların açığa alındığı haberini alabiliriz. Bu dava savcısıyla da çökmüştür, onların emriyle işlem yapan polislerin tutuklanmasıyla da çökmüştür.” demişti.

Editör: TE Bilisim