90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
HÜDA- PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, darbe girişimini kabul etmediklerini söyledi. Yapıcıoğlu, "15 Temmuz 2016 tarihinde gece saatlerinde ordu içerisinden bir grup asker, darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Bu girişimi lanetliyoruz. Darbeci çeteye direnen halkımızı tebrik ediyor ve selamlıyoruz. Tüm kademe teşkilatlarımızın ilk andan itibaren meydanlara inerek göstermiş oldukları tepki tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar devam ettirilecekler. Teşkilatlarımız bulundukları yerlerde halkımızla yan yana omuz omuza meydanlarda olmaya devam edeceklerdir.." dedi.

Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda milli iradeye karşı yapılan darbe girişimiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Darbeyi şiddetle kınadığını ve lanetlediklerini dile getiren Yapıcıoğlu, darbenin açıkça halka yönelik yapıldığını söyledi. HÜDA-PAR olarak darbenin ve darbecilerin karşısında, halkın yanında olduklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, "Tarihte acı tecrübelerle de sabit olduğu üzere darbelerden en büyük zararı halkımız görmüştür ve halen görmektedir. Hürriyet ve adaletten yana, huzurdan yana olan herkesin ve her kesimin bu darbe teşebbüsüne karşı durması gerekir. Siyasi tarihi darbeler ve darbe teşebbüsleri ile dolu olan ülkemizde elbette bu darbe teşebbüslerinden çıkarılması gereken dersler vardır. Siyaset kurumu, halkın inanç ve değerlerine aykırı hiçbir vesayet odağına prim vermemelidir. Halkımız da dün geceden bu yana gösterdiği kararlı, inançlı ve kahramanca direnişini devam ettirmelidir. Bu tehlike tamamen bertaraf edilinceye kadar meydanlara çıkarak bu mütecaviz girişimlere, tepkisini en üst perdeden göstermeye devam etmelidir." diye konuştu.

Yazılı görsel ve sosyal medyanın bu süreçte büyük oranda iyi bir sınav verdiğini düşündüklerini kaydeden Yapıcıoğlu, bundan sonraki süreçte bu duruşunu etkin ve kararlı bir şekilde sürdürmesinin önemli olduğunu anlattı.
Tüm kademe teşkilatlarının ilk andan itibaren meydanlara inerek göstermiş oldukları tepkiyi tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar devam ettireceklerinin altını çizen Yapıcıoğlu, "Tüm teşkilatlarımız bulundukları yerlerde halkımızla yan yana omuz omuza meydanlarda olmaya devam edeceklerdir." şeklinde konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim