Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Yerel seçimlerin ardından MHP'den de üç ile itiraz geldi. Seçimin başa baş geçtiği Iğdır, Kastamonu ve Kütahya oylarının yeniden sayılması istendi. MHP'nin Iğdır'da yaprığı itirazı kabul eden merkez ilçe seçim kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verdi. MHP Iğdır İl Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre ilçe seçim kurulundan oyların yeniden sayımına başlandı.
 
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, İl Başkanı Ekrem Demirtekin ve Belediye Başkan adayı Gündüz Güneş, seçimlere hile karıştığı iddiasıyla dün merkez ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi vermişti.
 
"ÖLÜLERE OY KULLANDIRILDI" İDDİASI
Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, "Seçimde silah altında olan ve ölmüş fakat nüfustan düşürülmeyenlere oy kullanıldığını tespit ettik. Ayrıca oy pusulasında MHP'nin amblemi olan üç hilalin üzerine mühürü basarak oy kullanıldığını bunu da sandık başkanının iptal ettiğini tespit ettik. Bununla beraber köylerde oturan ve gelipte Iğdır'da sandık başında oy kullananlar vardı. Köyden gelenler belediye başkanına kullanamaz. Sadece il genel meclisine kullanabilirler. Bunların belediyeye kullandığı yönünde duyumlar aldık. Bu konuları içeren dilekçeyi ilçe seçim kuruluna teslim ettik. İl seçim kurulu itirazımızı redderse ilçe seçim kuruluna başvuracağız. Orası da kabul etmezse Ankara Yüksek Seçim Kurulu'na şikayette bulunacağız. İtiraz dilekçemizde belediye meclis üyeliğine ait sandıkların yeniden sayılması ya da yasal unsurlar yönünden gerekirse seçimin yeniden yapılmasını istedik" demişti.

Editör: TE Bilisim