Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 " Daha çok imam hatip okulu açacağız" Dışişleri bakanı Mevlut Çavuşoğlu

Şayet bu okullarımızdaki öğrenciler, Sosyal ve fen bilimlerinde dünya ölçeğindeki sınavlarda başarılı oluyorsalar daha da fazla açalım.

Hem din bilimlerinde hem de pozitif bilimlerde başarılı olabilen ve farklı projeler üretebilen; katma değeri yüksek icatlar yapan nesillere ihtiyaç var.

52 kişinin çaliştığı Watsabın piyasa değeri 18 milyar dolardı ve satıldı. Bizim THY, Telekom, Tüpraş, Petrol ofisi gibi en kapsamlı yatirimlarimizin 4-5 i bir Watsap etmiyor.

Çağımızda bilim siber hızla ilerliyor. Bunu yakalamak için, zihinleri açık, araştıran, sorgulayan, itiraz eden beyinlere ihtiyaç var.

Dünya da ekonomi de ilk yirmideyiz. Ama çocuklarımız matematik ve diger bilim dallarinda OECD verilerine göre ilk kırka giremiyor. Çünkü itaat kültürüyle nesiller yetiştiriyoruz.

Türkiye genelinde sorgulayan ve itiraz eden 15 yaş genç beyin oranı yüzde iki buçuk.OECD ülkelerinde yuzde 11, Guney korede yuzde 28. İtiraz eden beyinler hayal edip farklı üretimlere imza atıyorlar. Bizler ise bunu kavramaktan bile uzağız.

TC kurulduğundan beri gerek resmi ideoloji gerekse İslamcılar ve Sosyalistler hep TEK TİP birey yetiştirme projelerini hayata gecirmeye çalıştılar. Ama , dünya bilmine hic bir katkımız olmadı. Sancar gibi bilim insanları da ancak özgürlüklerin ve bilmin hakim olduğu ülkelerde bilme katkı sunabildiler.

Binaenaleyh, imam hatiplerde hem dinini saglam ve sahih kaynaklardan öğrenen hem de pozitif bilimlere hakim; çağın bütün imkanlarını kullanıp, farklı icat ve üretimler yapabilen gençler yetiştirebilirsek sayısını çoğaltalım.

Lakin, bunu vatandaşa dayatmayalım.

Diğer meslek okullarını azaltmayalım. Her okulu imam hatibe dönüştürüp vatandaşın tercih hakkını elinden almayalım. İtaat kültüründen sorgulayan, itiraz eden ve icat yapabilen bir kültüre geçelim .

Demokratik yönetimlerde devletler ailelerin tercihlerine saygı gösterir. Evrensel insan hakları çerçevesinde; kişi hak ve hürriyetlerine saygı gösterir. Tek bir inanç, ideoloji ve yaşam biçimi dayatmaz  

( Dr.Nihat Kaya.Psikiyatri uzmanı)

Değerli sınıf arkadaşım,meslektaşımın görüşlerine aynen katılıyorum,bu gidişat mutlaka duvara toslar.....

(Cengiz Duygulu)


Editör: TE Bilisim