Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran,şahsı ile ülke imajına ve tanıtımına katkıda buluna Milli takımlar teknik direktörü Fatih terim kariyerinin en zor günlerini yaşıyor.Alında Fatih Terim'in kendisi biraz dost sohbeti yapması ve öz eleştiri yapması bir mantalite değişikliği yapması gerekiyor.Bu kanu da yayınlanmış ilginç bir yorumu dikkatlerinize sunuyoruz'',,,,Siyasileşen koltuklar ahbap çavuş ilişkisiyle birlikte bu ilişkinin kaçınılmaz sonu olan başarısızlığı peşinden sürüklüyor.

Ehliyet liyakat dengesi bozulduğunda değişik değişik tipler türemeye başlıyor. Olan bu arada taraftar dediğimiz gruba veya sempatizan dediğimiz kimselere oluyor. 58 yıl sonra dünya kupalarında üstün başarıları olan 5 defa dünya kupasını kaldırmış dünya futbol camiasında sevmeyeni olmayan Brezilya ile bir özel maç yaptık. 4-0 kaybettik. Buraya kadar sıkıntı yok, futbol bu 3 ihtimalli bir oyun. Yenersin , yenilirsin, berabere kalırsın. Ancak oynadığımız müsabaka sonrasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in açıklamaları ucundan kıyısından biraz futbol camiasının içinde bulunmuş biri olarak Fatih Terim’e karşı olan sevgisizliğimi kat be kat artırdı. İmparator (!) efendi Fatih Terim diyor ki; “Teknik analizi herkes yapacaktır ama çok güzel bir takım ile oynadık ve müthiş bir takım seyrettirdik.

Türkiye’de hepimizin bazı gerçeklerle yüzleşmesinde yarar var. Oyunun bütün genelinde dünyanın en iyi takımlardan bir tanesi ile oynadık. Son 5 maçlarında gol yemediler. Bazı gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Türkiye’de bazı şeylerin altını daha sert çizmemiz lazım. Küçük vizyonlarla bir yere gidemeyeceğimizi bilmemiz lazım. Bazen kulübede aciz kalabilirsiniz. Çok nadirdir benim ‘Bu maç bitsin’ dediğim.”

***

Ya hoca Allahını kitabını seversen sen ne anlatıyorsun? Ne yedin, ne içtin sen neyin kafası bu? Sana “kaç lira maaş alıyorsun” diye soruyorum. Bu maaşı ne için alıyorsun? Mükemmel takımlara Türk Milli Futbol Takımıyla antrenman yaptırmak için mi? Allah rızası için bana cevap yaz. Ortak tanıdıklarımız var, onlarla haber gönder eğer yazamıyorsan. Bu ne aymazlıktır Allah, peygamber aşkına. Hangi takım sahaya yenilmek için çıkar, hangi hoca maçtan sonra karşı takıma övgüler methiyeler dizerek; “Türkiye’ye mükemmel bir takım izlettirdik” der rakibi için.

***

Bu maç özel bir maçtı. Önümüzde katıldığımız uluslararası turnuvada çok kısa bir zaman sonra Kazakistan ile olmak veya ölmek maçımız var. Bu maç öncesinde neden böyle bir maç aldınız? Dünyanın kabul edilmiş en iyi ekibiyle beraber neden bu çocukları demoralize ederek hayati önem taşıyan maça hazırladınız? Aldığınız 200 bin TL’na yakın aylığınız size haramdır sayın Terim haram. Sizin emekliliğiniz geldi artık. Alın ailenizi gidin italya’da yaşayın orada sizi daha çok seviyorlar. Ahbap çavuş ilişkileriyle olmuyor bu işler artık. Ama pardon; Sizden önce koltuğunuzda oturan Abdullah Avcı cumhurun başının köylüsüydü. Ondan sonra boşalan koltuğa da zaten sokaktaki adam gelemezdi. Tabi ki yine cumhurun başı ile ilişkili birisi gelmeliydi. Zaten cumhurun başı Gazeteciler Cemiyetini kabulünde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i başarılı bulduğunu vurgulamadı mı dün gece. Yazıklar olsun. Ben bu devlete vergi veriyorum kardeşim. Çoluğumun çocuğumun rızkından kesip veriyorum bu vergiyi hemde. Ve bu verginin belli bir kısmı dolaylı yollardan direk olarak sizin çocuklarınızın rızkı oluyor. Karşılığında da siz özür dilemek yerine pişkin pişkin pandomim sanatçıları edasıyla ağzını burnunu şekilden şekile sokarak kasım kasım kasılarak çıkıyorsun Türkiye’ye mükemmel bir takım seyrettirdim diyorsun canlı yayında. Sizin de, sizin oraya gelmenize vesile olanların da, orada olmanıza ses çıkarmayanlarında… Allah sizi bildiği gibi yapsın.''

Osman İnce

Editör: TE Bilisim