Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, haydut devlet İsrail’in Müslümanların en kutsal günlerinde Filistin’de giriştiği hunhar saldırıları lanetledi. Mazlum Filistin halkı köşeye sıkıştırılarak katledilirken olanı biteni seyreden başta Müslüman dünyası olmak üzere bütün yetkili ve etkili makamlarda bulunanları da kınayan Yeniçeri, "ABD’nin Ortadoğu’daki uzantısı olan İsrail, orantısız zalim gücünü ve silahlarını Müslüman Filistin halkı üzerinde pervasızca deniyor. İsrail Filistin’e her iki ya da üç senede bir gerekçe uydurarak saldırıp Filistin halkının özgürlük, vatan ve bağımsızlık duygusunu boğmaya çalışmaktadır. Masum Filistin halkı İsrail’in tatbikat ve deneme tahtası haline getirilmiştir. İsrail’in her defasında büyük bir insanlık suçu işleyerek gerçekleştirdiği saldırıları ABD, AB’e desteklemekte, BM adet yerini bulsun türünden tepki göstermekte, İslam ülkeleri ise söz ve söylem ile vaziyeti idare etmektedir. Filistin halkının uğradığı zulümden başta Müslümanlar olmak üzere insan olan herkes sorumludur! Gazze saldırısı için İsrail'in gerçekçi ve inandırıcı bir gerekçesi yoktur. Aslında, İsrail Gazze operasyonunu, yeni bir İsrail inşa etmek için gerekçe olarak kullanıyor. İsrail, Filistinlilerin kanı üzerinden yeni bir Ortadoğu ve Filistin denklemi kuruyor. Ortadoğu'nun parçalanmışlığının, Arapların güçsüzlüğünün üstüne Filistinlilerin askeri, siyasi anlamda en zayıf oldukları bir dönemde böyle bir denge kurmak İsrail için uygun görülmektedir. Bilindiği gibi ABD, var gücüyle İsrail’in ihtiyaçlarına uygun bir Ortadoğu inşa etmeye çalışmaktadır. Arap Baharı denilen ve Arap ülkelerinin güçten düşürülmesiyle sonuçlanan ayaklanma ve çatışmaların amacı da buydu." diye konuştu.

İsrail’in on gündür Filistin’de yıktığı binlerce ev, katlettiği yüzlerce insan ve yaraladığı on binlerce insan yetmiyormuş gibi dün yeni bir kara harekatı da başlattığını anlatan Yeniçeri, şöyle devam etti: Filistin’de analar, babalar ve çocuklar ölüyor. Filistin’de evler, binalar ve alt yapı yıkılıyor. Ve Filistin ölüyor! Tıpkı Doğu Türkistan’da Uygurların, Suriye ve Irak’ta Türkmenlerin öldüğü ve ölüme terk edildiği gibi Filistin’de ölüme terk edilmiştir."

"İsrail’in Filistin’de çoluk çocuk, hasta, yaşlı demeden gerçekleştirdiği katliam, başta ABD olmak üzere Batı ülkelerince destekleniyor." diyen Yeniçeri, İsrail söz konusu olduğunda ABD ve Avrupa ülkelerinin her türden insanlık dışı tavrı, katliam ve cinayeti görmezlikten geldiğine dikkat çekti. "ABD, İsrail ve Batılı için Müslüman insandan, Müslüman kanı da insan kanından sayılmamaktadır." diyen Yeniçeri, İsrail’in yaptığı zulmün yanına kâr kalmasının onu daha da pervasız kıldığının altını çizdi.

"Tayyip Erdoğan’ın, Filistin konusunda ortaya koyduğu tavır, uslüp ve yaklaşımın hiçbir yararının olmadığını İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği son yıkım ve katliamlar ortaya koymaktadır." diyen Yeniçeri, "Tayyip Erdoğan’ın BOP Eş Başkanlığı İsrail saldırısı söz konusu olunca bir işe yaramamıştır. Yine Erdoğan’ın One Minute çıkışı Mavi Marmara’da İsrail’in yaptığı katliamı önlemeye yetmemiştir. Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Türkiye ile ilişkilerinin mevcut şartlarda normalleşemez söylemi de İsrail’in Filistin’e saldırmasını önleyemez. Erdoğan’ın sandığı gibi İsrail’in Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme diye bir zorunluluğu yoktur. Arkasını ABD’ye dayamış ve bütün Batıyı yanına almış bir İsrail’in Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmesine çok fazla anlam yüklemek doğru değildir." şeklinde konuştu.

Filistin sorununun, ABD ya da Batıya ihale edilerek çözülemeyeceğine dikkat çeken Yeniçeri, Filistin sorununun herkesten önce İslam ülkelerinin sorunu olduğunu kaydetti. "Bu nedenle İsrail’in İslam dünyasına meydan okuyan bu saldırgan tavrına bütün İslam ülkeleri sözle değil eylemli olarak ortak tepki koymalıdır." diyen Yeniçeri, İslam ülkelerinin İsrail ile ticari, ekonomik ve enerji ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Kısa vadede İsrail’in bu saldırısının uluslararası kuruluşlar harekete geçirilerek sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Yeniçeri, "Orta vadede İslam ülkelerinin tamamının iştirakiyle bir İslam Adalet Divanı teşekkül ettirilmeli ve katliama neden olan İsrail devlet yetkilileri burada yargılanmalıdır. İslam dünyası birliğini güçlendirmeli ve bütün İslam ülkelerinin katılımıyla bir Müslüman Ülkeler Gücü meydana getirilmelidir. Güce tapan İsrail ancak güçle durdurulabilir." dedi.

Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler

Hükümetten ciddi adım atmasını isteyen Yeniçeri, Başbakının İsrail'den aldığı cesaret ödülünü geri göndermesi gerektiğini vurguladı. Yeniçeri, "İsrail'e Erbil'den çıkarılan petrolün hangi gemilerden taşındığını, bu gemilerin kendi oğluna ait olup olmadığını açıklaması gerekiyor. Kaça sattığını açıklaması gerkiyor. İsrail ile ilişkilerin tamamen kesilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim