İsrail Gazze'de kan dökmeye devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunda hayatını kaybeden Filistinliler'in sayısının 583'e, yaralı sayısının 3 bin 554'e yükseldiği bildirildi. Yaşamını yitiren Filistinliler'in 100'den fazlasının çocuk olduğu açıklandı. İsrail ordusu ise operasyonun 15. gününe girilirken, şu ana kadar 27 askerini kaybettiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik havadan ve karadan saldırısı sürüyor. Gazze'de görevi fiili olarak devam eden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, bu sabahki saldırılarda yedi Filistinli'nin daha yaşamını yitirdiğini söyledi. El Kudra daha önceyaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki En-Nusayrat mülteci kampı, Deyr el-Belah ve Han Yunus kentlerine düzenlediği saldırılarda dört Filistinli'nin yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.
Kudra, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatıi mülteci kampına düzenlenen saldırıda 60 Filistinli'nin yaralandığını dile getirerek, "Saldırıların başladığı günden bu yana 3 bin 554 kişi yaralandı" demişti.
Bu arada, İsrail topçu birliklerinin başta Şicaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze'nin doğusundaki sınır bölgeleri yeniden bombalamaya başladığı ve bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi yakınlarına beş roketin düştüğü bildirildi. Bölgeye giren İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların yaşandığı, İsrail topçu birlikleri ve savaş uçaklarının attığı bombaların seslerinin duyulduğu kaydedildi.
Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra kentine henüz ne çeşit olduğu bilinmeyen "kötü kokulu" bir gazla saldırdığı belirtildi.

Bu arada Hamas Siyasi Bürosu üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM'nin İsrail ile Gazze arasında beş saatlik ateşkes teklifine henüz cevap vermediğini belirtti.  

TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;

Editör: TE Bilisim