Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 135 hakim ve savcıdan 60'ı tutuklandı.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan İstanbul ve Gaziosmanpaşa Adliyelerinde görevli 135 hakim ve savcıdan yakalananların işlemleri tamamlandı.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilerek sorguları yapılan ve aralarında Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş'ın da bulunduğu 60 hakim ve savcı hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama kararı verildi. Sorgulama işlemleri tamamlanan 36 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sulh ceza hakimliğince, aramalara rağmen bulunamayan ve aralarında Balyoz davası savcılarından Hüseyin Kaplan, Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Eski Hakimi İlhan Karagöz'ün de bulunduğu 37 hakim ve savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim