Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü! Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü!
İstanbul’un önemli simgelerinden biri olan laleler şehrin dört bir yanında açmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli parklara dikilen milyonlarca lale için 1-30 Nisan arasında festival düzenlenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 8. İstanbul Lale Festivali 1 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Festival kapsamında tam 14 milyon 420 bin adet lale dikildi. Toplam 2 buçuk milyon lale ekimi ile bu yıl da başı Emirgan Korusu çekiyor. 1 milyon 700 bin lale ile ikinci sırayı Göztepe Gül Bahçesi alırken İstanbul geneline 270 farklı tür lale dikimi gerçekleştirildiği belirtildi.

1 - 30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festival süresince Emirgan Korusu, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı çeşitli etkinliklere sahne olacak. Festivalin düzenleneceği etkinlik takvimi ise şöyle: Dolmabahçe Sarayı'nda Lale Zamanı Sergisi 1-12 Nisan, Emirgân At Ahırları Sergi Salonu, İsmail Acar Resim Sergisi 6-28 Nisan, Emirgân Korusu Lale Heykelleri Sergisi 6-28 Nisan, Göztepe 60. Yıl Parkı En Güzel Lale Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi; 12 Mayıs, Emirgân Korusu Etkinlikleri; 6-21 Nisan, Göztepe 60. Yıl Parkı Etkinlikleri 13-28 Nisan, Sultanahmet Meydanı Etkinlikleri 6-7 Nisan, 13-14 Nisan ve 20-21 Nisan.

Öte yandan, festival kapsamında en güzel lale fotoğrafı yarışması düzenlenecek. İstanbul'un parklarında, bahçelerinde, korularında ve köşklerinde açan lalelerin fotoğraflarını çekerek, isteyen her vatandaş yarışmaya katılabilecek.

Editör: TE Bilisim