AKP'YE BU ŞARTLARI SUNACAK
MHP, AKP'ye ise Çözüm Süreci'nden vazgeçilmesi, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarına çekilmesi, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi şartlarını sunacak.

MHP OYLARINI 2 MİLYON ARTIRDI

Se­çim so­nuç­la­rı­nı ve koa­lis­yon se­çe­nek­le­ri­ni de­ğer­len­dir­mek için is­ti­şa­re­le­ri­ni de­vam et­ti­ren MHP’­de yol ha­ri­ta­sı net­le­şi­yor. Bir ön­ce­ki se­çi­me gö­re 2 mil­yon ci­va­rın­da ar­tan oy­la­rı mu­ha­fa­za et­mek ve bir son­ra­ki se­çi­me da­ha güç­lü gir­mek is­te­yen MHP yan­lış adım at­ma­mak için iti­dal­li dav­ra­nı­yor.

MHP HUKUKSUZLUKLARA ORTAK EDİLMEK Mİ İSTENİYOR

Sa­ray'ın AKP-MHP koa­lis­yo­nu is­te­di­ği­ne da­ir çı­kan ha­ber­ler par­ti içe­ri­sin­de Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ın MHP’­yi hu­kuk­suz­luk­la­ra or­tak et­me ça­ba­sı ola­rak de­ğer­len­di­ri­li­yor.

PARTiDEN iZiNSiZ GÖRÜŞEN GİDER

Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan'ın CHP'li De­niz Bay­kal ile yap­tı­ğı gö­rüş­me­nin bir ben­ze­ri­nin de MHP'de Mu­rat Ba­şes­gi­oğ­lu ve Tuğ­rul Tür­keş gi­bi isim­ler­le ya­pa­ca­ğı id­di­ası par­ti­de tep­ki çek­ti. MHP li­de­rin­den izin­siz böy­le bir gö­rüş­me­ye mü­sa­ade edil­me­ye­ce­ği ve gö­rüş­me ya­pan ki­şi­nin ih­ra­cı­nın gün­de­me ge­le­ce­ği be­lir­ti­li­yor.Öte yan­dan Devlet Bah­çe­li'nin Me­ral Ak­şe­ner ile il­gi­li çı­kı­şı ve sert üs­lu­bu da par­ti için­de şaş­kın­lık­lar kar­şı­lan­dı.

 AKP’YE 3 ÖN ŞART SUNULACAK

MHP, Cumhurbaşkanı'nın görevlendirme yapmasının ardından görüşme için gelecek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 3 ön şart sunacak.

MHP’nin birinci önceliği çözüm süreci. AKP’nin süreçten tamamen vazgeçmesi MHP’nin kırmızı çizgisi.

Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş

İkinci talebi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasal sınırlarına çekilmesi. Saray’dan çıkıp köşke geri dönmesi.

Üçüncü şart da yolsuzluk soruşturmasına adları karışan 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi. MHP, Yüce Divan konusunda koalisyon seçeneğinden bağımsız TBMM’de gerekli çalışmayı yapma kararlığında.

 

 

Editör: TE Bilisim