Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma
İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 1 milyon 105 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. 6 TIR, 3 kamyonet ve bir otobüse el konulurken kaçak sigara çetesi lideri S.S. ile 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mardin ve Van’dan İstanbul'a çeşitli yollardan kaçak sigara sokan şebekeyi çökertmek amacıyla bir çalışma başlattı.

İstanbul'la birlikte Afyon, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Van'da eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul'un 3 ilçesindeki operasyona ise özel harekat polisleri ve helikopter destek verdi.

Kaçak sigara çetesine yönelik operasyonda 1 milyon 105 bin paket sigara ele geçirildi. Sigara taşımada kullanılan 6 TIR, 3 kamyonet ve bir otobüse ele konuldu.

Operasyonlarda, ayrıca 2 tabanca, bir pompalı tüfek ve 137 mermi ile sigara kaçakçılığında kullanılan şifreli kağıtlar yakalandı. Kaçak sigara çete lideri S.S. ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı.

Kaçak sigara çetesinin dikkat çekmemek için dönerci, kasap ve otoparkları depo olarak kullandıkları belirlendi. Çetenin kaçak sigara bayi ağı kurdukları ve çete lideri S.S.’nin elde edilen paraları oto kiralama firması ve oto satış galerisi kurarak buralarda akladığı belirlendi.

KAÇAKÇILAR HELİKOPTERDEN KAÇAMADI

Kaçakçılık ekiplerinin operasyonu polis kamerasına yandı. Polisleri gören çete üyeleri kaçak sigaralarla kaçmaya çalıştı. Helikopterden çekilen görüntülerle tespit edilen şahıslar fazla uzaklaşamadan yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ettiği bildirildi.

Cihan

Editör: TE Bilisim