MHP Bursa Milletvekili Dr. Kadir Koçdemir, sosyal medya hesabından Meclis’te oylanacak Başkanlık sistemine ‘ret’ oyu vereceğini açıkladı. 

Bahçeli’nin Başkanlık sistemiyle ilgili tavrına çok sert eleştiride bulunan Koçdemir, "Bugünkü sıkıntıların sebebi-mimarı ehil ve emin olmayan, halka-realiteye uzak kadrolardır. Bunların çözüm bulma ve uygulama imkanı yoktur. Daha maddelerine geçilmeden, gelen değişiklik haberleri anayasa teklifi metninin ne kadar sağlam olduğu hakkında bir fikir vermektedir. "Kem alat ile kemalât", yani 'kötü aletlerle mükemmellik' olmazmış. Yanlış yöntemle güzel ve doğru bir sonuç elde edilmesi de mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak, gazetemiz yazarlarından Dr. A. Erhan Ayberk şunları yazdı:

"Değerli Mülkiyeden sınıf arkadaşım Dr. Kadir Koçdemir,

Anayasa değişikliği konusundaki tavrınızın "ret" yolunda olacağını büyük sevinçle öğrenmiş bulunmaktayım.

İşin doğrusu biz sizden hiç şüphe duymadık.

Tanıdığımız yiğit Kadir Koçdemir, böylesine memleket meselesi olan bir konuda daha fazla sessiz kalamazdı. Nitekim bizi hiç yanıltmadınız. Kendilerini ülkesine adamış gençliğimizden selamla sizi kucaklıyor ve bir kez daha gurur duyuyorum.

Darısı öncelikle diğer sınıf arkadaşlarımıza ve elbette MHP'nin feraset sahibi tüm milletvekillerine diyorum. Milletine seçim kampanyasında böyle bir söz vermemiş ve hayatı boyunca kuvvetler ayrılığı ve Milliyetçi demokrasiyi benimsemiş siyasilerimizin, acilen sizin gibi sözlerine sadakatlarını göstermeleri gerekmektedir. Kişisel ikballer asla düşünülmemelidir.

Saygı ve muhabbetlerimle,

Dr. A. Erhan Ayberk





BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Editör: TE Bilisim