Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Kağıthane’de izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti. Mahalle sakinleri göstericilere tepki gösterdi. Polisin attığı biber gazından etkilenen bir kişi baygınlık geçirdi.

Çağlayan Mahallesi Taşocağı Caddesi üzerinde saat 20.30 sıralarında toplanan bir grup izinsiz gösteri yaptı. Yolu trafiğe kapatan maskeli şahıslar çöp konteynerlerini devirerek ateşe verdi. Caddeden geçemeyen araçlar da geri geri gelerek bölgeden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine zırhlı araçlarla polis ekibi sevk edildi.

Mahalle sakinleri de molotofkokteyli ve havai fişek atan eylemcilere tepki gösterdi. TOMA ve zırhlı araçlarla bölgeye intikal eden polis ekipleri, göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Maskeli şahıslar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Polisin attığı biber gazından etkilenen bir kişi baygınlık geçirdi. Bayılan şahsın yardımına da çevredeki vatandaşlar koştu. Bir süre sonra kendine gelen şahıs vatandaşların yardımıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Göstericilerin yola kurduğu barikatlar da TOMA yardımıyla kaydırıldı.

Polis bir süre daha çevrede güvenlik amacıyla bekledi.

Editör: TE Bilisim