Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi
Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde hamile kadını kurtarmak için helikopterle seferber olan Mehmetçiğe yoğun kar yağışı engel oldu. Bunun üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri karadan köye ulaştı.

Yüksekova´ya bağlı Bağdaş köyü Dibekli mezrasında ikamet eden İşver Ayhan isimli kadın doğum sancısı çekmeye başlayınca yakınları köy muhtarına bildirdi. Köy muhtarı önce sağlık ekiplerine, daha sonra da Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ´a haber verdi.
Mezra yolu kapalı olduğu için sağlık ekiplerinin karadan gitmelerinin zaman alacağı düşünülerek, Yüksekova 3. Piyade Tümeni'nden yardım istendi. Tümene bağlı bir helikopter, hamile kadını kurtarmak için seferber oldu ve hemen hazırlıklara başlandı.

Kurtarma çalışmalarında önce sağlık ekipleri ve sedye helikoptere bindirildi, daha sonra güvenlik güçleri bindirilerek yola çıkıldı. 25-30 km ilerleyen helikopter, görüş mesafesinin sıfıra inmesi ile ilçe merkezine geri döndü. Birlik komutanı, köy muhtarını arayarak, ellerinden gelen bütün gayretleri gösterdiklerini, ancak görüş mesafesinin sıfıra indiği, bu tür durumda yer ile gök çizgisinin pilotlar tarafından ayırt edilemediği ve bu şekilde gitmenin büyük risk olduğu belirtildi.

Bunun üzerine Yüksekova Kaymakamlığına bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri devreye sokuldu. Ekiplerin, karadan 6 saat sonra köye ulaşabildikleri öğrenildi.

Editör: TE Bilisim