Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
İstanbul'da etkili olan kar yağışı özellikle sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler, kar tutan yolda araçlarıyla ilerlemekte zorlandı. Belediye ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmaları ise ana arterler üzerinde ve oto yollarda devam ediyor.

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı şiddetini artırıyor. Sabah saatlerine göre daha etkili olan kar nedeniyle bazı ilçelerde sürücüler zor anlar yaşadı. Kar lastiği olmayan ya da zincirsiz yola çıkan sürücüle,r uzun süre yolda kaldı. Yolda kalanlar arasında toplu taşıma araçlarıyla seyahat edenler de yer aldı. Belediye otobüsleriyle yolculuk yapan yolcular, kara saplanan araçlar nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı.

Bu arada, Belediye'nin kar kürüme ve tuzlama araçları da aralıksız çalışıyor. Buna rağmen zaman zaman olumsuzluklar yaşanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre kar yağışının bu gece de etkisini sürdürmesi bekleniyor. Tahminlere göre en düşük sıcaklık İstanbul için sıfırın altına 2 derece olurken, en yüksek sıcaklığın da 2 derece olması bekleniyor. Sıcaklık değerleri şu anda İstanbul’un bir çok noktasında ‘0’ derece olarak ölçülüyor.

Editör: TE Bilisim