İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında Ermeni askerlerince öldürülenler, Kartal Belesiyesi’nde düzenlenen bir törenle anıldı. Törende resim sergisi açıldı, sinevizyon sunumu yapıldı ve panel gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi, Hocalı katliamının 23. Yıl sönümü münasebetiyle Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenledi. Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Azerbaycan Milletvekili Fezail İbrahimli, Prof. Dr. İbrahim Öztek, Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Kartal ADD Başkanı Gürsel Öğüt, Azerbaycan İstanbul Konsolosluk görevlileri, belediye birim müdürleri, Kartallı mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde konuşan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, “Bugün 20. asrın en kanlı soykırımlarından insanlara karşı işlenmiş cinayetin üzerinden 23 yıl geçti. 1992 yılının şubat ayının 25. Gecesi Ermeni askerleri Rus askerleri ile birlikte Azerbaycan şehri olan Hocalıya karşı saldırıya geçti. Uykuda olan insanları acımasızca öldürmüş 613’den fazla kişi katledilmiş. 2000’e yakın insanımız rehin alınmış, bu soykırım bütün dünyanın gözü önünde işlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, ise “Bizim kültürümüz şunu söyler; Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Olayları anlatan belgesel niteliğinde bir film izledik . Her toplum kendi propagandasını yaparken anti propagandasını da yapar ama günümüzde bilgi ulaşılmayacak gibi değil, bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyoruz burada gördük. Tarih bilmeden tarih yazılmıyor, tarih bilmeden ülkenin sorunları çözülmüyor. ” dedi.

Azerbaycan makamlarının verilerine göre; Hocalı katliamında 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim