Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Kilis'e 18 Ocak'tan itibaren düşen roketlerin ardından birçok vatandaş can güvenliği olmadığı gerekçesi ile kenti terk ediyor.

Vatandaşların kenti terk etmelerinin ardından farklı illerden kente hırsızlık amaçlı kişilerin geldiği iddiaları Kilisli vatandaşlar tarafından dillendiriliyor.

Hırsızlık olaylarına vatandaşlar kendi yöntemleri ile çözüm arıyor. Kazım Karabekir Mahallesi'nde esnaflık yapan Erol Erkoç, Kilislilerin kenti terk etmelerinin ardından hırsızlık olaylarında artışın olduğunu söyledi.

Erkoç, "Biz mahallemizde geç saatlere kadar evlerimizin önünde oturarak ve mahallede volta atarak hırsızlık teşebbüsünde bulunmak isteyenlere kendimizce önlem almaya çalışıyoruz. Biz zaten roket saldırılarından çok fazla yıprandık. Psikolojilerimiz tamamen bozuldu. Bu kadar acının üzerine bir de hırsızlık vakaları baş göstermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde mahallemizin yanındaki bazı evler soyuldu." dedi.

Bir diğer mahalle olan Hasan Kamil Demirbaş Mahallesi sakinleri de hırsızlık olaylarının arttığını ifade ederek, bunca acının üzerine bir de hırsızlar ile uğraşmak zorunda kaldıklarını belirtti. Mahalle sakinleri gecenin geç saatlerine kadar hırsızlıkları önlemek için nöbet tutuklarını anlattı.

Kentin mahallelerinde vatandaşların evlerini boşalttığı çok katlı apartmanlarda sadece bir ya da iki dairenin ışığının yandığı gözlendi.Cihan

Editör: TE Bilisim