Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Ulusumuzun onur mücadelesinin başladığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919’da; Milli Mücadele’nin ilk adımının atılması, bağımsızlığımızın sağlanması ve kurulacak yeni Türk devletinin muasır medeniyetler seviyesine çıkma arzusu ve hevesi vardı.

Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir.

Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarından beri millet olarak vardır ve kıyamete kadar da varlığını koruyacaktır.

Son yıllarda Türk gençliği üzerinde küreselleşme adı altında sürdürülen hegemonik, saldırgan, dayatmacı sosyal ve kültürel baskılar sonucu, kendi aidiyetlerinden, köklerinden, değerlerinden soyutlanarak; empoze edilen tipte, derinlikten ve zenginlikten yoksun, milli ruhun, duygunun ve vicdanın yer almadığı kültür ve değerleri benimsemeye zorlanması hiç kuşku yok ki, bu yüzyılın emperyalist ve sömürgeci mantığının tezahürüdür.

Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve fazileti ile dolu, ahlâklı ve erdemli, manevî ve kültürel değerlerimizi sahiplenen, ülkesine ve ailesine karşı sorumluluklarının farkında olan; Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak bilgi, beceri ve donanımıyla, fikri hür, vicdanı hür, insan sevgisine sahip gençliğimizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk ve engel yoktur.

19 Mayıs ateşi sönmemiştir, hala diridir, o heyecan ve şevk Türk Gençliğinde dipdiri vaziyette bulunmaktadır

Hedefimiz, büyük ve güçlü Türkiye’ye ulaşmak, Cumhuriyet ile demokrasiyi, devlet ile toplumu daha fazla kucaklaştırmaktır.

Cumhuriyetimizin 100.yılı olan 2023’e Lider Ülke Türkiye olarak kavuşmaktır.

Meseleler ne kadar büyük olursa olsun, umutsuzluk ne denli yaygın olursa olsun, bilinmelidir ki, Ülkücü Hareket tarihi tekrar yazabilecek sabır, azim ve cesarete ziyadesiyle sahiptir.

Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıldönümünde, büyük Türk Milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum.

Kırıkkale Ülkü Ocakları’ndan Miraç Kandili Açıklaması Kırıkkale Ülkü Ocakları’ndan Miraç Kandili Açıklaması

Bu eserin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

Varlığımız Büyük Türk Milletine Armağan Olsun.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene

SERKAN TUNÇBİLEK

KIRIKKALE ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI İL BAŞKANI

Editör: TE Bilisim