05 Haziran 2013 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandilini idrak edeceğiz.  Maddi ve dünyevi kalkınmayı hedefleyen ve bu yönde de önemli mesafeler kat eden günümüz insanının, maneviyat ve ahlak alanında aynı ölçüde başarılı olduğunu söyleyemiyoruz. Bunun temelinde de dünyaya boğulurcasına dalıp ilahi çağrıya gönlümüzü ve zihnimizi yeterince açmayışımız yatmaktadır. İşlenen her bir günah ve mahiyetin, bencillik, çıkarcılık, kin, düşmanlık, başkalarının hak ve hukukuna saygısızlık gibi olumsuzlukların, bizim manevi ve ahlaki yükselişimizin önündeki en büyük engel olduğu asla unutulmamalıdır. 

Miraç hadisesi bizlere, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini haber verir.

Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama fırsatı sunar.

Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua kendimizi bulma ve bilmenin, bize ‘şah damarımızdan daha yakın olan’ Yüce Allah’ın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir.

Bu mübarek gecede Yüce Allah’a açılan ellerin ve yapılan duaların, Türk-İslam Aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenabı ı Hak’tan niyaz eder, tüm Türk-İslam Aleminin, Kırıkkale Halkının, Miraç Kandili’ni tebrik ederim.

 

SERKAN TUNÇBİLEK

İşyerinde kaçak içki ele geçirilen şahıs gözaltına alındı İşyerinde kaçak içki ele geçirilen şahıs gözaltına alındı

KIRIKKALE ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI İL BAŞKANI


Editör: TE Bilisim