Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Aksaray’da bir damat, gelin almak için kız evine mehter takımıyla gitti. Aksaraylı iş adamı Duran Sevindi’nin oğlu Derviş Sevindi, mehter takımının da yer aldığı yapılan düğün ile dünyaevine girdi.

Aksaray Nakkaş Mahallesi'nde iş adamı Duran Sevindi’nin evinde Aksaray ve diğer illerden katılan seçkin davetlilere yemek ikram edilmesinin ardından mehter takımının eşliğinde Aksaray merkeze bağlı Sapmaz köyüne gidilerek gelin alma töreni yapıldı. Gelin, baba evinden mehter eşliğinde alındı. Gelin arabasına binen genç çift, mehteran eşliğinde köyden ayrılarak düğünün devamının yapılacağı düğün salonuna ulaştı. Düğüne katılan davetliler mehter takımının söylediği birbirinden güzel marşlarla hoş dakikalar geçirirken geçmişe hoş bir yolculuk yaptılar. Damadın babası Duran Sevindi, "Mehter bizim öz kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Bu yüzden de oğlumun düğününü mehter takımı ile yapmak istedim. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımızın da büyük bir beğeniyle izlediği mehter gösterileri ile süslenen düğünümüz güzelliklerle anılarda yer edecek." dedi.

Damat Derviş Sevindi ise bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederek, şunları söyledi: "Bu gün bu mutlu günüme ecdadımızın oluşturduğu bu mehteran takımı ile girmek istedim. Zamanımızın düğünleri artık kendi niteliğini kaybetmiş bir eğlence haline gelmiştir. Düğünlerimiz önceden Kur'an-ı Kerimlerle, ilahilerle yapılmaktaydı. Ecdadımız daha önce bunu mehteran takımıyla yapmıştır. Şimdi çalgı cengi günümüzün adetlerini bozmaktadır, ama biz yeniden eski günleri yaşamak istedik."

Editör: TE Bilisim