Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit haberleriyle acı günler yaşayan Türkiye’de barış özlemi, toplumun her kesiminde dile getirilmeye devam ediyor. İzmir'in Konak ilçesi Kent Konseyi de yaptığı açıklamada, savaş çığırtkanlıklarına son verilmesi ve barış rüzgarlarının yeniden esmesi çağrısında bulundu. Yürütme kurulu adına açıklama yapan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, “Ülkemizin barıştan başka seçeneği yoktur. Kazananı olmayacak bir savaşın durdurularak, ellerin hemen tetiklerden çekilmesi gerekmektedir.” dedi.

'HÜKÜMETİN GEÇERLİLİĞİ YOK'

Ülkedeki çatışma ortamının genel seçimden sonra arttığını söyleyen Mumcu, “Gelinen süreç, derin kaygılar uyandırmaktadır. Ülkemiz, Suruç’ta yaşananların ertesinde savaşın bilinmezliğine sürüklenmektedir. Halkın iktidardan düşürdüğü, çoğu milletvekili bile olmayanlardan oluşan AKP hükümeti, yetkisinde olmayan bir savaşa, TBMM’nin yetkisinde olan savaş çıkarma kararının altına imzasını atmakta, özgürlük alanlarını tamamen yok etmektedir.” diye konuştu. Savaş isteyenlerin, önce halkın ekonomik sıkıntılarını çözmesini ve yolsuzluk dosyalarını açmasını isteyen Mumcu, “Meclis’te yolsuzluklarla ilgili araştırma komisyonu kurulmalı, AKP’nin savaş suçları araştırılmalı, MİT TIR'larıyla cihatçı çetelere yapılan silah yardımının sorumluları yargılanmalı, İç Güvenlik Yasası gibi baskı yasalarının iptal edilmesine ilişkin talepler gündeme gelmelidir. Oysa yaratılmak istenen savaş ortamında, bu konular silahların gölgesinde bırakılıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim