BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 ek başına MHP iktidarının temelleri il ve ilçe kongrelerinde atılmalıdır.Ülkücü iradeyi yansıtan,tabanın teveccühlerine cevap veren,farklı yaratılmanın gereğini içselleştiren,demokratik,eşit yarışın kaybedeni olmaz.Bu yarışların kazananı Ülkücü milliyetçi harekettir. Ülküdaşlık hukukunun korunduğu,kardeşlik bağlarının güçlendirildiği,kaybeden ve kazananın kucaklaşarak camianın tümü kenetlenmelidir.Aksi takdirde bu dönemde yaşayan herkes doğacak olumlu olumsuz tüm sonuçların muhatabıdır. Kongrelerden kutlu iktidar yürüyüşü ivme kazanmalıdır.Ülkenin girdiği çıkmaz sokak ancak güçlü bir MHP iktidarı ile terk edilir.Türkiyeyi dünyanın hiç bir yerinde olumlu örneğine rastlanmayan terör örgütlerine mecbur etmek, onlar üzerinden huzura kavuşturma yanlış hesap sonuçları ekim ayının başında çok acı bir şekilde yaşanmıştır. Körle yatan şaşı kalkar ''teröristle müzakere eden'' yakma, yıkma, yağma ve kalkışma ile kalkar.Bunun tam bir bölünme provası olduğu, şartlar biraz daha olgunlaştığında, bölücülerin pervasızca daha alçak yollara başvurmayacaklarını kim garanti edebilir? Başbakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun garantisini verebilir mi? Bu ülke deneme tahtası değildir. ''pardon'' deme lüksümüz yoktur.

Bu milletin binlerce yıllık devlet ve millet ortak hafızası güne yansımadıkça millet bekası ve gelecek karanlıktır. MHP artık demokratik şartların gereği, millet iradesi ile iktidara gelmedikçe, çok daha büyük fatura ile yüz yüze geleceğimiz kesindir.Yarım asra varan Ülkücü milliyetçi hareket en zor sınavı ile karşı karşıyadır. Bu sınav başarı ile verilemezse, tarih huzurunda yarın Allah huzurunda, hesap vermekte zorlanırız.Kongreler kurultay havasında eksik ve hatalarımızın gözden geçirildiği,gelecek tasarımı yapılan, sinerji temin edilen, zeminler haline gelmelidir. Ülkücüler sadece partiye kayıtlı üyelerin tercihlerinin dışında, milyonlarca Türk evladının geleceğini ilgilendiren karar süreçlerini oluşturacak şahsiyetleri çok iyi belirlemek zorundadır. Kongreler mahalle, köy ve en küçük yerleşim biriminde, dünyanın neresinde olursa olsun, Ülkücülerin temayüllerini yansıtan, onların beklentilerine cevap veren, kadroları yönetime taşımalıdır. Kongrelerdeki meşru,eşit, dürüst, her yarış, iyiyi, güzeli arama, ama kongre sonrası her halükarda kucaklaşma, helalleşme sahnelerine dönmelidir.

Şahsiyetler ve olaylar üzerinden yapılan değerlendirmeler, bir milletin geleceğini ilgilendiren hareketin emrinde olmama mazeretine dönüşmemelidir. Kongre bittikten makul bir süre sonra, sağduyulu değerlendirme ile kaybeden kazananın emrinde, birlikte geleceğe yürüme erdemini gösteremezsek hep birlikte yaşanacak acı bedelin sorumlusu oluruz. Kongrelerde hem yeni yönetimler oluşmalı, hemde partiyi büyütme hedefine varacak siyasal sonuçlar çıkmalıdır. Her nefis, makam, ikbal ve iltifat ister. Ama bizler bu harekete aidiyet ve mensubiyeti en büyük şeref kabul eden, yüce kutlu bir hareketin mensuplarıyız. Hareket adına her makam ve görev şehitlerin emaneti ateşten şerefli bir gömlek olmalıdır.Bu sefer kırılan, gücenen, darılan, havlu atan, balkona çıkan, kendi bindiği dalı kesen kalmamalıdır. Sonra kimden küsebiliriz ki, kimi kime şikayet edebiliriz ki, artık kenetlenme birlik bütünlük ve seferberlik zamanıdır.Bu süreç farklı bir süreçtir. Daha iyi anlamaya, günü ve geleceği daha iyi okumaya mecburuz.

Bu kongreler şeytanın yoldaşımız olmadığı,nefsimizin ayaklar altına alındığı, gerçek kardeşlik ve ülküdaşlık hukukumuzun sürece egemen olduğu, kardeşlerin tatlı yarışına dönmelidir. Ülkücüler kabiliyet, birikim ve ideal sahibi yeni millet evlatları ile buluşarak hareketi milletin umudu göz bebeği haline getirecek bir vizyon ortaya koymalıdır.MHP kongrelerle tek başına iktidarın cazibe merkezi olmalıdır. Bu silkinişi İstanbul'da ''bir milyonluk üye kaydı kampanyası'' ve gösterilen örnek çabalarla izliyoruz.İstanbul başta kongreler bayram buluşmasına dönmeli burada iktidar kararı ve mesajı bu mazlum millete verilmelidir. Ümitler yeşerecek ve ülke üzerindeki kara bulutlar mutlaka dağılacaktır.Çünkü kardeşliğin,karşılıksız ülke sevgisinin destanını yazan Ülkücüler artık kongrelerden inşallah İktidara yürüyecek yaşanan kara günler tarih olacaktır.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim