Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Trafik kazası geçiren Yusuf Ayyıldız’ın kopan bacağı, Iğdır Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen başarılı operasyonla yerine dikildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle üniversite hastanesine sevk edilemediği için Iğdır'da yapılan operasyonla sağlığına kavuşan Yusuf Ayyıldız'ın 2 hafta içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde otomobille TIR'ın çarpışması sonucu sağ bacağı kopan Yusuf Ayyıldız ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından, Ortopedi Servisi'ne çıkarılan Ayyıldız'ın kopan sağ bacağı; Başhekim Yardımcısı Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Yavuz Çakıroğlu, Opr. Dr. Merih Yılmaz, Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Cihan Acı ile Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Uzmanı Opr. Dr. Ali Murat Akkuş tarafından 5 saat süren operasyonla yerine dikildi.

Başarılı bir operasyonun ardından Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, hastaya 3 ayrı branş doktorunun başarı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirterek, hastaya ilk ameliyatın ortopedi uzmanı tarafından yapıldığını söyledi. Ortopedi uzmanı tarafından bacağın tekrar yerine yerleştirildiğini anlatan Çakıroğlu, "Daha sonra kalp damar uzmanlarımız yaptıkları muayenede dizin arka kısmındaki damarın koptuğunu tespit ettiler. Bunun üzerine aynı bacağın bir damarından bir parça alarak kopmuş olan damarı bypass ameliyatıyla tedavi ettik. Bacağın kan dolaşımını sağladık. Bacakta çok ciddi bir doku kaybı vardı. Özellikle diz arkasında ciddi bir doku kaybı mevcuttu. Bunun üzerine plastik cerrahi uzmanımız tarafından tedavisi yapıldı ve hastanın diğer bacağından doku alınarak açık olan yara kapatıldı. Bu şekilde başarılı bir ameliyat yaparak hastamızın kopan bacağını tekrar kurtardık." dedi.

IĞDIR DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Bu tür vakaların üst seviyeli vakalar olduğu için genelde üniversite hastanelerinde tedavi edildiğini ifade eden Çakıroğlu, "Ancak ilimizin üniversite hastanelerine olan uzaklığından ve hava şartlarının da kötü olmasından dolayı bu hastayı sevk etme durumumuz yoktu. Her uzmanımız kendi alanında üzerine düşeni yaptı. Böyle bir ameliyatı Iğdır'da ilk kez gerçekleştirdik. Başarılı bir operasyonla hastamızın bacağını kurtardık. Hastayı iki hafta içerisinde taburcu edeceğiz." diye konuştu.

Iğdır Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan Yusuf Ayyıldız da geçirdiği kaza sonrası şuurunun yerinde olmadığını belirterek, kaza anından sonrasını hatırlamadığını söyledi. Yapılan ameliyat sonrası bacağının yerine dikildiğini belirten Ayyıldız, şöyle devam etti: "Ben kaza geçirdiğimde kendimde değildim. Ama o anda sadece bacağımın halini gördüm tek hatırladığım an o andı. Hastaneye nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Yakınlarım, akrabalarım bacağımın koptuğunu ve burada yapılan ameliyatlar sayesinde tekrar yerine yerleştirildiğini söyledi. Ben bu ameliyatı yaparak sağlığıma kavuşmama yardımcı olan bütün doktorlara teşekkür ederim."
Editör: TE Bilisim