BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Tpprak rejimi değişmelidir...

Türkiye ve dünya 40 yıl önceki dünya değil. Ne yapsanız gençleri köyde tutamazsınız artık.

Cağın şartlarını göz önüne alarak problemlerre çözüm üretilmeli. Köykent modeli artık bu günün şartları için uygun değildir. Artık aile üretimi ve ayni ekonomi yok.. Miras rejimi topakları işe yarayamaz halde bölmüş. Bu yüzden tarım toprakları bağlar bahçeler,yalnız köylerde değil, kasabalarda bile kör kalmış.. Bir köylünün 10 dönüm arazisi kırk hisseeye bölünmüş köyde iki ihtiyar kalmış..

Bu duruma uygun çözümler üretecesiniz. Yapılması gereken iş bence her köyü. Hatta kasabayı bir tarım işletmesi haline getirecek toprak bütünleşmesini ve kitlesel üretimi artıracak bir yapı ile köylüye ve toprak sahiplerine toprağıi ölçüsünde işletme ortaklığı ve kazançtan pay  vermektir..

Köylü tipi üretim hem karlı değildir hem maliyet artırıcı unsurlar taşımaktadır. Bir köy işletmesine bir traktör yeterken her köylüye bir traktör politikası ile kölü yıllarca traktör parasını ödemek için  çalıştırılmıştır..

Bu konu Türk Tarımının en önemli konusudur, ezbere tedbirlerle devlete yük getirmeden en verimli ve faydalı bir çözüm üretilmelidir...

Sevgiyle..

Mustafa Üçgül

Editör: TE Bilisim