Türk sineması Türkiye sineması oldu türkü silmeye devam! Türk sineması Türkiye sineması oldu türkü silmeye devam!
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Samanyolu Yağmur Şiir Günleri’nin dördüncüsü, Ankara Samanyolu Eğitim Kurumları Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Yağmur Dergisi’nin şairleri, 18 ayrı sınıfta şiir üzerine söyleşiler yaptı. Okulun düzenlediği şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

Yağmur Dergisi ve Samanyolu Eğitim Kurumları'nın işbirliği ile bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen şiir etkinlikleri, şairlerin Samanyolu Yazarlık Okulu öğrencileri ile yaptığı şiir üzerine söyleşi ile başladı. Söyleşilerde şairler, ‘Şiir nedir?’ ‘Şiire ihtiyaç var mı?’ gibi sorulara cevap aradı. Etkinliğe; Yağmur Dergisi şairleri Ahmet Doğru, Bülent Gündoğan, Halil Zenciroğlu, Hasan Çağlayan, Hüseyin Kaya, Kadir Erdal, Mustafa Oğuz, Yaşar Beçene, Ziya Paşa Akyürek katıldı.

Etkinlik kapsamında, şairler tarafından 18 farklı sınıfta şiir üzerine söyleşiler yapıldı. Şiirin insanın olumlu ya da olumsuz anlamda değişimine katkı sağladığı belirtildi. Bu nedenle medeniyetlerin inşasında şiirin vazgeçilmez olduğu paylaşıldı. Samanyolu Yazarlık Okulu’nun yaptığı şiir yarışmasında dereceye giren ilk 10 şiirin sahipleri de ödüllendirildi. Ayrıca ilk 20’ye giren şiirler bir kitapta toplanarak öğrencilere şairler tarafından hediye edildi. Dereceye giren öğrenciler başarı belgelerini şairlerin elinden aldı.

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner, şiir etkinliği düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Okulumuzda bilimsel çalışmaların yanında kültürel aktivitelere de önem vermekteyiz. Zira kültürünü ihmal eden milletlerin kalıcı olması zordur. Bu nedenle her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer almaya çalışmaktayız.” dedi.

Şiir yarışmaısnda dereceye giren ilk üç şiir ve öğrenciler şöyle: Ben-i Âdem ve Yağmur şiiri ile Muhammed Miraç Özer, Gurbet Ağaçları şiiri ile Alican Keleş, Hazar’ın Kıyısında şiiri ile Ahmet Efe Ekici.

Editör: TE Bilisim