TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun davetlisi olarak bu sabah KKTC’ye gitti.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilen Avcı ve beraberindeki heyet, ilk ziyaretini KKTC Cumhurbaşkanlığı’na yaptı.

Basına sadece görüntü verilen görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Müsteşarı İsmet Esenyel, KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, KKTC Cumhurbaşkanlığı Dairesi Genel Müdürü Gülden İlkman ve diğer bazı yetkililer hazır bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ziyarette yaptığı konuşmada, teamül gereği Türkiye’de yeni atanan bakanların ilk resmi ziyaretlerini KKTC’ye gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TURİZMDE ORTAK EYLEM PLANI

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’yla daha önce Türkiye’de bazı görüşmeleri olduğunu ve bir ortak eylem planı hazırladıklarını belirten Avcı, hem bu planı bugün imzalayacaklarını hem de kültür ve turizm alanında daha fazla ne yapabileceklerini konuşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini anlattı.
Bakan Avcı daha sonra KKTC Melis Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Avcı’ya görevinde başarılar diledi ve turizm ve kültür alanındaki işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Bu alanda yapılan projelere Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği desteğin önemli olduğunu kaydeden ve Kıbrıs’ın bir turizm adası olduğunu ve kültürel zenginliklere sahip olunduğunu belirten Siber, bunları ne kadar tanıtabilirlerse o kadar başarılı olacakların dile getirdi.

"İŞBİRLİĞİ ARTACAK"

Bakan Avcı'^yı makamında kabul eden KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, turizm alanında Türkiye ile yapılabilecek çok şey olduğunu söyledi. Başbakan Özgürgün, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı kabul etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yeni görevine geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini, geleneği bozmayarak, KKTC’ye yaptığını belirtti.

Ülkeler arasında gerek kültür, gerek turizm alanında işbirliğini daha ileri noktalara taşıma adına çalışmalar yapacaklarını söyleyen Avcı, turizm alanında önceden planlanmış ortak eylem planını, son gelişmeler çerçevesinde güncelleyerek, imzalayacaklarını anlattı.

Cihan

Editör: TE Bilisim