Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
Şanlıurfa’da lise öğrencisi Zeynep Güler’den 7 gündür haber alınamıyor. Anne ve babası ayrı olan Güler’in ders saatinde okuldan kaybolduğu bildirildi. Ağabeyi Mehmet Güler 7 gündür kız kardeşinden haber alamadıklarını ve yetkilerden yardım beklediklerini kaydetti.

Şanlıurfa GAP Kız Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Zeynep Güler ( 16) okul saatlerinde ortadan kayboldu. 12 yıl önce anne ve babasının aşırı geçimsizlikten ayrıldığı öğrenilen genç kızın, kaldığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sabancı Kız Yurdu’na bir haftadan beridir uğramadığı öğrenildi.

Ağabey Mehmet Güler kız kardeşimin bir hafta önce okula gitmek için yurttan ayrıldığını belirterek, bir daha dönmediğini söyledi. Ağabey Güler, haber alamadığı kardeşi için emniyete başvurduğunu ancak henüz olumlu bir cevap alamadığını ifade etti.
Kendisinin de gece gündüz demeden kardeşini aradığını dile getiren Güler, çevredeki iş yerleri, kafe, lokantalarda aradığı ancak duyan, görenin olmadığını ifade etti.

Güler, şunları söyledi: "Birçok yere baktım. Gittiğim yerlere kardeşimin fotoğraflarını dağıttım, fakat bir sonuca ulaşamadım. Düşmanım falan yok. Konuştuğu arkadaşları falan var. Bir arkadaşı daha varmış, olaydan 2 gün önce Şanlıurfa Lisesi'nin önünde görmüşler. Polis kardeşimi arıyor, az önce emniyet yetkilisi ile de görüştüm, herhangi bir bilgiye ulaşmadıklarını belittiler. Kardeşimin kaldığı yurdun müdürü ile görüştüm. O da odadaki arkadaşları ile görüşmüş, bilgilerinin olmadığını söylüyor. Kız yurdu olduğu için odadaki arkadaşları ile bizzat görüşemiyoruz.”

Genç kızın daha önce irtibatlı olduğu bir bayandan şüphelendiğini sözlerine ekleyen ağabey, kardeşinin yanlış bir yola girmeden bulunmasını istediğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim