MHP'li Akçay Manisalıların borcunu sordu MHP'li Akçay Manisalıların borcunu sordu
Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde taş fırın ekmeği imalatı beldenin gelir kapısı oldu. Bin beşyüz nüfuslu beldede sekiz taş fırın bulunuyor.

        Tamamında odun ateşi kullanılan bu fırınlarda günlük ortalama üç bin ekmek üretilerek, çevre il ve ilçelere satılıyor. Ekşi mayadan yapılan ekmekler yaklaşık 2 hafta saklanabiliyor. Fırın sahiplerinden Cambazlar Ekmek sahibi Erdoğan Cambaz, "Ekmeğimiz tamamen doğaldır. Ekşi mayayla ürettiğimiz ekmekleri, odun ateşinde ve taş fırınlarda pişiriyoruz. Bundan dolayı uzun süre taze kalabiliyor. Hem lezzetli hem dayanıklı olduğu için tüketici tercih ediyor. Satışlardan memnunuz.’’ dedi.

        Çevre il ve ilçelerden gelen ekmek talebini karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Yayla Ekmek sahibi Bahtiyar Çıracı, ‘’Demirci, Sındırgı, Bigadiç, Simav, Kütahya, Balıkesir, Salihli, Manisa ve İzmir’e kadar ekmek satıyoruz. Haftada bir gün 600-700 kadar İzmir’e ekmek götürüyoruz. Bazen İstanbul’a kadar da gönderdiğimiz oluyor. Genellikle satışlarımızı bire bir müşteriye yapıyoruz. Bazı bakkal ve marketlerde de ekmeklerimiz satılıyor.'' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim