Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Manisa Belediyesi, şehir haritası üzerinde otobüs duraklarına araç güzergahlarının belirtildiği levhalar asmaya başladı.

Toplu Ulaşımda Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirerek 165 yeni aracı hizmete sunan belediye, bu kapsamda gerçekleştirilen güzergah değişikliğine yönelik akıllı durak sisteminin de ilk adımını attı. Kaç numaralı aracın hangi mahallede, hangi sokaktan geçtiğini Manisa haritası üzerinde gösteren levhalar duraklara asılıyor.

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, pilot uygulamayı Ulupark önünde bulunan duraklarda gerçekleştirdiklerini söyledi. Deniz, “Ulaşımda Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirerek Manisa’nın toplu ulaşım sorunlarına kökten çözüm getiren belediye, projenin devamı niteliğindeki çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda birçok ilde örneği bulunan akıllı durakların ilk adımı atıldı. Kaç numaralı toplu ulaşım aracının hangi güzergahları kullandığına yönelik haritalar hazırladık. Vatandaşlarımızın gideceği sokak ve mahallelerin harita üzerinde gösterildiği levhaları ilk olarak Ulupark önünde bulunan duraklara astık. Bu levhalar ilk etapta yolcu yoğunluğunun bulunduğu duraklara asılacak olup zaman içerisinde tüm duraklarda bu uygulamayı gerçekleştireceğiz.” dedi.

Toplu ulaşımda dönüşümle beraber kentin en büyük sorunlarından birinin çözüldüğünü aktaran Deniz, Manisalıların modern otobüslere kavuşturularak kent kartla tanıştığını ve daha çağdaş bir hizmet aldıklarını hatırlattı. Amaçlarının vatandaşların kullanacakları araçlar konusunda yaşadıkları zorluğu ortadan kaldırmak olduğunu belirten Deniz, bundan sonraki aşamanın da 'akıllı durak' olarak bilinen araç seyirlerini elektronik olarak gösteren haritalar olacağını söyledi. Akıllı duraklara yönelik bilgi veren Deniz, faydalarını şöyle sıraladı: "Birçok ilde uygulanan duraklardaki elektronik araç seyiri sistemine yönelik çalışma yürütmekteyiz. Bu sistemde kaç numaralı aracın kaç dakika sonra durakta olacağını belirten levhalar asılacak. Böylece vatandaşımız gitmek istediği yeri haritada görmesinin yanı sıra kaç dakika bekleyeceğine yönelik fikir sahibi olacak.”
Editör: TE Bilisim