Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den
Malatya, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Anne Sütü Üst Komite kararları doğrultusunda ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanını elde etti.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliğinde yürütülen ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları’ programı kapsamında bebek ölümlerini azaltmak amacıyla çalışma başlattıklarını belirtti.

Bebeklerin 2 yaşına kadar anne sütüne devam etmelerinin ve doğum yapılan bütün hastanelerin 'Bebek Dostu Hastane' olmalarının sağlanmasına yönelik çalışmalar neticesinde Malatya'nın 2006 yılında ‘Bebek Dostu İl’ unvanını aldığını hatırlatan Şener, bunun ardından Malatya'da 'Altın Bebek Dostu İl' olma hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını anlattı. Şener, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Anne Sütü Üst Komite kararları doğrultusunda Malatya'nın ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanını almaya hak kazandığını söyledi.
        
        Şener, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce bu unvanı almak için mama kodu uygulamaları, emzirmeyi desteklemek adına ‘Bebek Dostu Grubu’ oluşturulduğu, aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarına doğum öncesi, doğum, doğum sonu, bebek izlem ve bebek dostu aile hekimliği konularında hizmet içi eğitim verildiğini açıkladı. Bununla birlikte kız Kur'an kurslarında ‘Emzirme ve Aile Planlaması’ konularında eğitimler düzenlediklerini aktaran Şener, bebek dostu hastanelerin denetimlerinin yapıldığı ve çocuk-ergen sağlığı birimi tarafından bebek dostu hastanelerin yılda iki kez değerlendirmeye tabi tutulduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim