Taşerona Kıyak Olayında Durum Daha Da Vahim

 

Marmara Üniversitesi'nin taşeron şirkete yüklü miktarda tazminat ödemesine neden olacak kıyak ihale sözleşmesi hakkında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Üniversite, temizlik ihalesine 2017 yılı Temmuz ayında çıkmasına rağmen sözleşmeyi imzalamadı ve hükümetin taşeron yasasını çıkarmasını bekledi. Böylece üniversite taşeron firmaya daha yüksek miktarda tazminat ödemek zorunda bırakıldı.

 

İmza için Taşeron Yasasını Beklediler

 

Marmara Üniversitesi'nin temizlik işleri ihalesi, 3 Temmuz 2017 tarihinde yayımlanmıştı. Bu ihale, 2017-2020 yılları    arasındaki 36            aylık bir

süreci kapsıyordu. İhale yaklaşık 29 Milyon TL karşılığında UÇA A.Ş. isimli taşeron firma tarafından kazanılmasına rağmen taraflar arasında sözleşme hemen imzalanmadı. Bunun yerine Marmara Üniversitesi bir aylık ve iki aylık parçalar halinde temizlik ihalesine çıktı. Ağustos-Eylül ayları, Ekim ayı ve Kasım-Aralık aylarını hapsayan üç ayrı ihale ile temizlik işleri yürütüldü. Asıl skandal ise 2017 yılı sonunda hükümetin taşeronu kaldıran yasayı meclisten geçireceği haberinin alınmasıyla yaşandı.

 

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü taşeron yasasının kesinleşeceğini öğrenince Kasım-Aralık ihalesini iptal etti ve Temmuz 2017'den beri askıda beklettiği 36 aylık temizlik sözleşmesini UÇA A.Ş. ile 1 Aralık 2017 tarihinde imzaladı. Böylece 24       Aralık 2017 tarihinde taşeronu kaldıran yasanın resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte Marmara Üniversitesi'nin imzaladığı sözleşme de geçersiz kaldı. Yani üniversite yönetimi, sözleşmenin iptal olacağını ve yüklü miktarda tazminat ödemekle karşı karşıya kalacağını bilerek taşeron şirketle sözleşme imzaladı. Sözleşmenin ömrü ise sadece 3 hafta sürdü.

 

Rektör Tazminatı Seçimlerden Sonra Ödeyecek

 

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Taşerona kıyak sonrası devleti zararı üstlenmek durumuyla karşı karşıya bırakan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat'ın bu skandal sonrası zor duruma düşmemesi için 1 Milyon TL'lik ödemenin, rektörün görev süresinin biteceği 15 Temmuz 2018 tarihinden sonra yapılacağı belirtiliyor. Bu skandaldan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun da haberdar olduğu ve Marmara Üniversitesi'nin taşeron şirketle geçici ve sınırlı sözleşme yerine 3 yıllık sözleşme yaparak hata yaptığını belirttiği ifade ediliyor.







Editör: TE Bilisim