Mehmet Ağar 25 Nisan'da çıkıyor. Susurluk Davası kapsamında 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ağar 3. Yargı Paketi kapsamında cezaevinden çıkmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık bir yıldır cezaevinde olan eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar 25 Nisan'da çıkıyor. 3. Yargı Paketi'nde yer alan ve şartlı tahliyesine bir yıl kalanlara, yarı açık cezaevine gitmeden 'denetimli serbestlik' imkânı tanıyan düzenleme, Mehmet Ağar'a da tahliye yolunu açtı.

Akşam gazetesinden alınan bilgiye göre, Mehmet Ağar'ın 25 Nisan'da cezaevinden çıkacağı öğrenildi.

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Mehmet Ağar'ın 5 yıl hapis cezası almasına neden olan suçlamalar ise şöyle:

1993-1996 arasında;

Cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek;

Gıyabi tutuklu sanık Abdullah Çatlı'nın saklı bulunduğu yeri bildiği halde yetkili mercilere haber vermemek ve gizlenmesine yardım etmek;

Yasalara aykırı olarak Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz'e silah taşıma izin belgesi vermek ve hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesini sağlamak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

15 Eylül 2011 günü; Ankara Özel Yetkili 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, parti liderliği, Valilik ve Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Ağar'ın "suç örgütü yöneticisi" olduğuna karar verdi ve Susurluk davasında 5 yıl hapse mahkum etti.

Editör: TE Bilisim